Od prvog momenta kada je kročila na javnu scenu, privukla je pažnju svih medija. Slavna američka pevačica Lizzo pomerila je granice u svetu plus size devojaka ali i kad je u pitanju "self love" pokret. Sa ponosom nosi svoje bujne obline, i koristi svaku priliku da ih istakne na svom Instagram profilu.

Pored toga, Lizzo može da se pohvali sa skoro 10 miliona pratilaca, dok njeni spotovi na Youtubu broje na stotine miliona pregleda.

Apsolutno je nije sramota viška kilograma, ni celulita, ali su reakcije na to podeljene. Sa jedne strane su oni koji je osuđuju jer promoviše nezdrav stil života, dok joj drugi oduševljeno aplaudiraju. Njeni postovi preplavljeni su komentarima, ali nije jedina na koju su se ljudi okomili zbog toga kako izgleda.

35-godišnja Tes Holidej je američki plus-size model sa 140 kilograma (kao i Lizzo) i neverovatno puno samopuzdanja. I sama sebe naziva "velikom devojkom", no neki je vide kao "ženu s oblinama". Samim tim, to i jeste najčešće tema rasprava - gde zapravo počinje, a gde se završava kategorija "plus-size" modela.

Kao i Lizzo, ni ovu manekenku to pretereno ne uzrujava jer nastavlja po svom, a sa "hejterima" se obračunava tek s vremena na vreme, ukoliko pređu granicu komentarima.

Inače, Lizzo je postala poznata kada je u decembru 2019. godine prošetala crvenim tepihom na AMA dodeli nagrada u narandžastoj kreaciji i najmanjoj mogućoj torbici na svetu brenda "Valentino".

"Obožavam svoje telo. Iz kog god ugla da me slikate i snimate, divna sam, uvek i svuda", poručila je jednom prilikom.

Krajem prošle godine odlučila se za desetodnevnu smuti dijetu, a na društvenim mrežama se pohvalila rezultatima. Iako su je mnogi tada pohvalili, čak ni tada nisu izostali negativni komentari, ali ovog puta zbog promovisanja dijeta.