Iako su plus-size modeli itekako zastupljeni u modnoj industriji od pojave Ešli Grejem, još uvek postoje oni koji se protive njihovim angažmanima smatrajući kako promovišu nezdrav način života. Tako na primer, 35-godišnja Tes Holidej jedna je od plus-size modela koji izaziva najviše rasprave.

Tes ima 140 kilograma, neverovatno puno samopuzdanja, a zasad oduševljava više od dva miliona obožavatelja na Instagramu golišavim fotkama kao i brojnim modnim saradnjama. I sama sebe naziva "velikom devojkom", ali neki je vide kao "ženu s oblinama", što izaziva veliku raspravu gde počinje, a gde se završava kategorija "plus-size". Ipak, čini se da Amerikanku to nimalo ne uznemirava, jer nastavlja po svome, a tek se tu i tamo obračuna s hejterima.

Jer dok oni negoduju, ona odlično zarađuje i krasi neke od najpoznatijih naslovnica na svetu, a dive joj se, među ostalim, Rijana i Kate Hadson čije modne linije često nosi. Iako je vrlo aktivna na društvenim mrežama gde je prati dva miliona obožavatelja, paparaco fotografije Tes poprilično su retke pa svaka njena pojava u javnosti izazove veliki interes.

tes holidej
The Daily Stardust / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ovog puta, paparaci su je ulovili na ulicama Los Anđelesa dok je čekala da pokupi automobil, a pritom je uskočila u narančasti komplet za vežbanje. Naravno, nije dugo trebalo da njene fotografije ponovo izazovu večnu raspravu spada li Tes zaista u plus-size kategoriju.

Inače, Tes je od 2015. godine u srećnom braku sa suprugom Nikom sa kojim ima dvoje dece, ali ispod fotografija se često mogu naći brojni komplimenti muškaraca na račun njenog izgleda.

Mnogi smatraju kako je ova kategorija u početku imala smisla, jer ne moraju sve žene da budu mršave i nižih konfekcijskih brojeva, ali kao uvek, i ona je otišla u esktreme. U modnoj industriji tako često kao da nema "zlatne sredine", već se često ide iz jednog ekstrema u drugi. Zatim postoji i kategorija "plus-size modela koji se redovno stanjuju na fotografijama pa više nikome nije jasno šta se tu dešava.