Da li za vas postoji reč „nemoguće“? Da li ste ikada čuli to od bliske osobe kojoj ste sopštili svoje želje, planove, ciljeve? Da li će se ta ista reč u vašim mislima izbrisati zahvaljujući primerima ovih dama? Potrudićemo se da bude tako.

Svet mode oduvek je zahtevao mršavice. Mršavice koje su svoju liniju morale da dovedu pod konac, do najsitnijih, po mišljenju mnogih bizarnih detalja, koje bi najveći modni stručnjaci zahtevali.

Dame o kojima pišemo u ovom tekstu sušta su suprotnost njima. Iako imaju višak kilograma, celulit, strije, one su uspele da se nađu na naslovnim stranama vodećih svetskih magazina.

One su, jednostavno, promenile čitav tok modne industrije. I zahvaljujući tome, danas žive svoj san.

Tara Lin

Ona je jedna od najtraženijih i najzastupljenijih lica u svetu mode u poslednje vreme. Svoje telo ponosno pokazuje i ističe da je ponosna na njega, a krasila je mnoge naslovnice svetskih magazina.

Ešli Grejem

Slobodno možemo reći da je najpoznatija plus sajz manekenka, posebno zbog toga što se u javnosti mnogo zalaže za prirodnu lepotu. Ešli često šalje apel devojkama da treba da se osećaju dobro u svojoj koži, kakve god da su. Nekoliko puta je nailazila i na oštre osude i reakcije javnosti.

Deniz Bidot

Ona je prvi plus sajz model koji je prošetao modnom pistom na Nedelji mode 2014. godine. Rođena je u Majamiju i radila je sa najpoznatijim brendovima u svetu.

Margita Pring

Postala je zaštitno lice Levisa 2011. godine, a ubrzo se pojavila i u italijanskom izdanju Voga. Ono što je zanimljivo, to je da je Margita dužna da održava svoju kilažu kao i modeli koji ne pripadaju kategoriji „plus sajz“. Takođe, Margita je nekoliko puta istakla da joj smeta što njene koleginice i nju nazivaju plus sajz modelima jer su one, kako kaže, samo modeli koji svoj posao obavljaju isto kao i ostale manekenke.