Glumica Evan Rejčel Vud (34) izjavila da ju je muzičar i bivši partner Merilin Menson (53) silovao na snimanju spota za njegovu pesmu "Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand)" koji je objavljen 2007. godine.

Evan Rejčel Vud je u dokumentarnom filmu "Phoenix Rising" koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Filmskom festivalu Sundance rekla da je u toku snimanja scene seksa za spot, Menson zaista penetrirao u nju, iako je odnos trebalo da bude simuliran.

- Nisam pristala na to, rekla je Evan u dokumentarnom filmu koji se bavi njenim životom i karijerom.

Ona dodaje i da su joj na snimanju dali da pije apsint i da je zbog toga jedva bila pri svesti kada se to dogodilo.

Rejčel Evan Vud početkom 2021. otkrila je da je godinama bila Mensonova žrtva
Shutterstock 

- Snimanje spota bilo je najneprofesionalnije radno okruženje sa kojim sam se susrela u karijeri. Bilo je haotično, nisam se osećala sigurnom i niko nije pazio na mene, rekla je  glumica. U nastavku dodaje da tada nije umela da se zauzme za sebe i kaže "ne" jer je, kako kaže, bila istrenirana da se nikome ne suprotstavlja, već da samo odradi posao za koji je angažovana.

- Filmskoj ekipi koja je radila na spotu bilo je izuzetno neprijatno i niko nije znao šta da uradi. Ja sam se osećala odvratno i kao da sam ja uradila nešto zbog čega treba da se stidim. Bila sam prisiljena na komercijalni seksualni čin pod lažnim tvrdnjama. Protiv mene je tada počinjen prvi zločin i suštinski ja sam bila silovana pred kamerama, rekla je glumica. U dokumentarcu se navodi i da joj je Menson dao "prilično jasna uputstva" u vezi sa tim kako će sa novinarima govoriti o spotu.

- Rekao mi je da izjavim da je sve bilo romantično i da smo se lepo proveli, a ništa od toga nije bilo istina. Plašila sam se da uradim nešto što bi moglo da ga naljuti, a spot je bio samo početak nasilja koje je eskaliralo kako je naša veza napredovala, kaže Evan Rejčel Vud koja je u vezi sa Mensonom bila u vezi od 2007. do 2010. godine. Ona tvrdi da ju je muzičar od njenih tinejdžerskih godina "pripremao" za to i godinama je zlostavljao na razne načine.

- Ispirao mi je mozak i manipulisao tako da sam mu postala potpuno potčinjena, priča glumica. Merilina je upoznala 2006. godine, kada je imala 18, a on 38 godina.

Rejčel je otkrila da je na snimanju spota za Mensonovu pesmu bila primorana da s njim ima odnos
Shutterstock 

Inače, pesma "Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand)" inspirisana je pričom o Loliti, što je i Menson potvrdio u intervjuu za BBC.

On je tada otkrio da je inspiraciju za pesmu našao u čuvenom romanu Vladimira Nabokova i da je bio inspirisan razlikom u godinama između njega i Evan.

Rejčel i Merilin bili su zajedno 3 godine
Stefan Trautmann / Wenn / Profimedia 

- Čitao sam Lolitu i inspirisala me je moja devojka Evan Rejčel Vud koja je očigledno dosta mlađa od mene, ali koja je to na sarkastičan način istakla tako što je jedan dan došla kod mene noseći naočare za sunce u obliku srca, poput onih na posteru za Kjubrikov film, a tada sam joj ja rekao reči koje su završile kao refren pesme, ispričao je muzičar.

Mensona su pored nje još mnoge žene optužile za zlostavljanje
Shuterstock 

Evan Rejčel Vud je početkom prošle godine prvi put progovorila o užasima koje je doživela od biivšeg partnera - Merilina Mensona. Glumica je svojim svedočenjem pridružila brojnim ženama koje su za seksualno zlostavljanje optužile Mensona.

"U početku je bio šarmantan i divan. Brzo je počeo da mi govori da sam njegova srodna duša i da me navodi da se preselim kod njega. Prvi put smo raskinuli posle godinu dana veze kada mi je posvetio pesmu "I Want to Kill You Like They Do in the Movies", a i on je u intervjuu rekao da je imao fantazije da me udara u glavu maljem", rekla je Evan nedavno.

Menson je optužen za monstruozna dela, koja negira, a strani mediji pišu da sprema svoj veliki povratak na scenu uz pomoć Kanjea Vesta.

Merilin je optužbe demantovao a kako mediji navode sprema svoj veliki muzički povratak
Shutterstock 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!