Američka policija u saveznoj državi Nju Hempšir izdala je aktivni nalog za hapšenje pevača Merilina Mensona u vezi sa optužbama za napad.

Kakao policija navodi napadi nisu seksualne prirode, a Menson se tereti za dve tačke "prekršaja jednostavnog napada klase A".

U optužbi se nalazi da je pevač napao videografa tokom koncerta u Gilfordu 2019. godine. U izjavi, policija je rekla da su pevač i njegovi agenti "već neko vreme bili upoznati sa nalogom", ali da se on nije potrudio da se vrati da odgovori na optužbe.

Dodaje se da svaka optužba predviđa moguću zatvorsku kaznu kraću od godinu dana i novčanu kaznu do 2.000 američkih dolara.

merilin menson
Shutterstock 

Menson, čije je pravo ime Brajan Hju Varner, do sada nije davao po tom pitanju. Ranije ovog meseca pokazalo se da je Mensonova bivša pomoćnica Ešli Volters tužila pevača, navodeći da ju je seksualno uznemiravao.

Pravni tim Voltersove tvrdio je da je Menson bio zastrašujući i nasilan šef koji je rekao prijateljima da mogu da pipaju i poljube gospođu Volters i naterao je da radi 48 sati zaredom.

merilin menson
Shuterstock 

Uprava gospodina Mensona "žestoko je negirala bilo kakve optužbe za napad". Gospodin Menson je negirao navode, rekavši da su to "užasna iskrivljenja stvarnosti".

Podsetimo, Merilin Menson je nedavno optužen za silovanje od strane bivše verenice Evan Rejčel Vud i još dve žene, a zbog toga je izgubio ugovor sa diskografskom kućom.

- Nakon što su u javnost izašle uznemirujuće optužbe Evan Rejčel Vud i drugih žena, "Loma Vista" će prestati da promoviše novi album Merilina Mensona, i to odmah. S obzirom na razvoj događaja, s njim nećemo sarađivati ni na projektima u budućnosti.

merilin menson
Shutterstock 

Menson će biti zamenjen i u dve televizijske serije "Creepshow" i "American Gods", a diskografska kuća je već izbrisala njegovu službenu stranicu.

- Epizoda s Mensonom trebalo bi da se emituje u drugoj polovini 2021. godine, a iz nje ćemo izbaciti sve kadrove s njim. "Starz" kao TV kuća podržava sve žrtve seksualnog zlostavljanja - javljaju iz televizijske kuće na kojoj se emituje serija "American Gods".