Manekenka Ešli Morgan Smitlajn (36) u svom prvom intervju za magazin "People", otkako je u fabruaru u objavi na Instagramu imenovala Mansona kao svog zlostavljača, nazvala je svog bivšeg partnera "čudovištem".

Manekenka tvrdi da ju je pevač nebrojeno puta tokom dve godine njihove veze silovao, grizao, bičovao, sekao nožem i gurao joj šaku u usta tokom seksa. Kažnjavao bi je zatvarajući je u staklenu kutiju - "sobu za nevaljale devojke", kad god bi ga naljutila.

- U njoj sam završila stotinu, pa i više puta zbog najbanalnijih razloga kao kad bih zaspala 1000. put preslušavajući njegovu pesmu - priznaje Ešli.

- Toliko je laži da ne znamo odakle da počnemo. Ta veza, ako se o vezi uopšte može govoriti, trajala je manje od nedelju dana, a sve je u njoj rađeno uz obostrani pristanak partnera - izjavio je pevačev PR.

Ešli i Merilin upoznali su se tokom leta 2010. dok se ona bavila manekenstvom u Aziji. Manson ju je kontaktirao zbog glumačke uloge u filmu. Uzbuđeni zbog potencijalne uloge, počela je čavrljati sa Masonom. Tvrdi da ju je privukao svojom briljantnom inteligencijom.

- Razgovarali smo o Nabokovu i Tolstoju i stranim filmovima, a ne na pretenciozan način već na način da stvarno cenimo umetnost i književnost - objasnila je manekenka.

Pevač je ubrzo počeo da je obasipa porukama u svako doba dana i noći, jer su stvari počele "polako postajati sve invazivnije". Merilin je od manekenke koja je jevrejskog porekla tražio da mu sa svojih putovanja donese nacističke simbole, noževe, bičeve i razne druge vrste oružja.

- Pritom se držao kao da je to neka naša interna šala, ali mi je bilo jasno da će mi jako zameriti ako ga ne poslušam - priseća se ona.

Ešli se 2010. preselila u njegov stan u Zapadnom Holivudu.

- Osećala sam se kao da sam ušla u mračni frižider - bilo je hladno, svi zidovi su bili obojeni u crno, a prozori su bili prekriveni crnim zavesama.

Zlostavljanje je počelo na snimanju, kada ju je bičem ošinuo po golim leđima dok je ležala na njegovom krevetu. Kad bi prozori bili zamračeni, Menson bi joj lagao o dobu dana i prisiljavao je da nastavi da radi do ranih jutarnjih sati. Nakon toga je fizičko nasilje postalo seksualno. Jedno jutro se probudila vrišteći dok je Menson u nju penetrirao, a njoj su ruke bile zavezane. Tada ju je prvi put silovao.

- Stalno mi je govorio: Ne možeš silovati nekoga u koga si zaljubljen - kaže ona.

Ona tvrdi da joj je Merilin sekao kožu na rebrima i jednom joj urezao svoje inicijale nožem na bedro, gde i danas ima ožiljak.

merilin menson
Shuterstock 

- Isprao mi je mozak i zbog toga se osećam odvratno - rekla je Ešli.

U jednom trenutku sam ga pitala: "Želiš li da se ubijem? Želiš li da se samo ubijem?" - priseća se manekenka.

Njen proces oporavka je započeo u junu 2020. godine kada se sastala s nekoliko žrtava Merilina Mensona.

- Tek nakon što smo sve zajedno podelile svoja iskustva uspela sam da nadvladam svoje osećaje krivice i stida za užase koje sam proživela - kaže manekenka.

Razlog zašto je izašla u javnost je taj jer ne želi da ijedna žena od njegove ruke ponovo strada. Danas pati od PTSP-a, ali za Ešli je jedno jasno: "Nisam žrtva. Ja sam uspela da preživim".