Iako se godinama smatralo da je ponašanje kontroverznog muzičara Merilina Mensona samo predstava za javnost, istina je bila potpuno drugačija.

Ispostavilo se da je ono što su proživaljavale njegove devojke tokom svih ovih godina ravno najgorim horor filmovima, a čak su se i njegovi nekadašnji prijatelji iz detinjstva oglasili sa rečima da niko nije mogao ni da zamisli da će nekada tih i povučen dečak izrasti u ovakvu "izopačenu i duboko poremećenu osobu".

Mnogi su za to kakav je danas potražili upravo u njegovom detinjstvu. Kako se navodi, Merilin Menson, odnosno Brajan Vorner kako mu je pravo ime bio je "mamin sin", ali je ujedno razvio sa njom veoma bolestan odnos u tinejdžerskim danima.

Odrastao je u gradiću Kanton u Ohaju. Otac mu je bio mehaničar za helokoptere, a kasnije prodavac nameštaja, a majka mu je bila medicinska sestra.

Menson je često govorio da mu je otac bio "nasilnik i čudak" koji je govorio neprikladne seksualne šale pred njegovim prijateljima. Kada je u pitanju majka, sam Merilin je u svojoj autobiografiji napisao:

"Imao sam veoma čudan odnos sa mamom kao dete jer je to bio na neki način nasilan odnos, ali sa moje strane. Jednom sam je gađao bočicom parfema, od toga i danas ima ožiljak. To sam uradio jer sam mislio da vara tatu".

Njegovi prijatelji iz tog perioda svedočili su da su i sami prisustvovali brojnim scenama nasilja, ša čak i da je jednom prilikom majku jurio stalkom za mikrofon samo zato što se "pojavila u pogrešnom trenutku".

merilin menson
Shutterstock 

Kada se preselio na Floridu, bio je veoma povučen, i kako je jednom prilikom ispričao njegov poznanik iz tog perioda bio je veoma povučen.

"Pokušavao je da što više nauči o rok muzici. Bio je tih kao miš i plašio se i sopstvene senke. Nije progovarao. Delovao je malo mračno, ali niko nije mogao da precizira šta tačno nije u redu", priča prijatelj iz tog perioda, Pejdž Harvi.

U međuvremenu, Brajan Vorner skovao je sebi umetničko ime - Merilin po Merilin Monro i Menson po serijskom ubici Čarlsu Mensonu. Usledili su albumi i pesme sa tekstovima koji su uznemirili publiku. Ni njegovo ponašanje na sceni nije bilo ništa mirnije, poput cepanja Biblija. Takve kontroverze lansirale su ga u vrh muzičke industrije.

merilin menson
Shuterstock 

A sa novcem i slavom, došle su i devojke, naravno. 1997. godine ušao u ozbiljnu vezu sa lepom glumicom poznatom po sriji "Čari" Rouz Megovan, koju je i zaprosio, ali je ona otkazala venčanje 2001. godine. Nakon što su ga brojne žene optužile za silovanje, Rouz je nedavno na Instagramu napisala da u vreme kada je ona bila u vezi sa njim, nije bio nasilan, ali da veruje žrtvama i da je uz njih.

rouz megovan merilin menson
Shutterstock 

Da Merilin ima problem sa ženama svedočila je i situacija kada je prvi put podbacio sa albumom, te je urednik popularnog časopisa "Spin" rešio da na naslovnu stranu umesto rokera stavi pevačicu Širli Menson iz benda "Garbage", što je Mensona dovelo do ludila. Pretio je uredniku da će ubiti i njega i njegovu porodicu, da bi ga na kraju i fizički napao uz reči "To ti sleduje kada me ne poštuješ".

U međuvremenu je počeo da se zabavlja sa "kraljicom burleske" Ditom Von Tiz, a nakon 5 godina veze stali su i na "ludi kamen". Ipak, brak se raspao nakon godinu dana, a slavna lepotica optužila ga je za prevaru i konzumiranje opijata.

dita von tiz merilin menson
Shutterstock 

"Probala sam da mu pomognem, ali sam shvatila da on zapravo ne želi pomoć", rekla je tad.

Nakon toga ušao je u vezu sa Evan Rejčel Vud koja je tada imala 18 godina. On je bio duplo stariji od nje i zvao ju je svojom Lolitom.

evan rejcel vud
Shutterstock 

"U početku je bio šarmantan i divan. Brzo je počeo da mi govori da sam njegova srodna duša i da me navodi da se preselim kod njega. Prvi put smo raskinuli posle godinu dana veze kada mi je posvetio pesmu "I Want to Kill You Like They Do in the Movies", a i on je u intervjuu rekao da je imao fantazije da me udara u glavu maljem", posvedočila je Evan koja ga je optužila za nasilje.

I u vezi sa Sarom Meknili ponovio je scenario - u početku je bio divan, a potom su krenuli planovi za venčanje, pa čak i planovi da dobiju decu. Onda ju je izolovao od porodice i prijatelja, pretio joj i zlostavljao je sve češće i sve duže.

sara meknili
pritnscreen/instagram 

- Prvi put kada je pobesneo i poslao me u "sobu za nevaljale devojke", bila sam prestravljena. Tada je definitivno skinuo masku i videla sam za šta je sve sposoban. Najgora stvar desila se 2011. godine, na snimanju spota za pesmu "Born Villian". Pomagala sam mu da izabere pantalone za snimanje kada je pobesneo. "Gurnuo me je uza zid, u ruci je držao bezbol palicu i rekao mi je da će mi smrskati lice. Iskreno, fizičko nasilje bilo je predah u odnosu na psihičke torture. On vam ispire mozak u neverovatnoj meri - kaže ona.

Ešli Volters, njegova bivša asistentkinja, takođe je digla optužnicu i svedočila. Kao i kod svih drugih žena, i kod nje je prvi kontakt sa Mensonom ostavio prijatan utisak. Kontaktirao ju je 2010. godine na mreži MySpace da pohvali njene fotografije. Ona ga je inače optužila da ju je, kada ju je angažovao za foto serijal i pozvao u svoj stan, gurnuo u krevet, držao joj ruke, ujeo je za uvo a njenu ruku gurnuo u svoj donji veš.

Nakon toga, Ešli svedoči da joj se Menson izvinjavao. Avgusta te godine, postala je njegov lični asistent. Svedoči da ju je često "nudio" svojim prijateljima i govorio joj da "mora da im udovolji kako god oni žele". Kaže da ju je gađao posuđem, gurao uza zid, a kada bi se zaključala u sobu, razvalio bi vrata.

esli volters
pritnscreen/instagram 

Tu je i optužba pevačice koja je želela da ostane anonimna, pa je pod imenom "Jane Doe" optužila pevača da ju je izložio seksualnoj eksploataciji, manipulaciji i psihičkom nasilju. Ona je Mensona upoznala februara 2011. godine na zabavi povodom Gremija. Dve nedelje kasnije, rekao joj je da je voli i da želi ozbiljnu, monogamnu vezu sa njom. Ušli su u vezu, u toku koje ju je maltretirao na razne načine, pa i uskraćivanjem hrane jer je "predebela i blamira ga pred prijateljima".

merilin menson
Shutterstock 

Jedna od poslednjih koja je svedočila bila je i zvezda "Igre prestola"Esme Bjanko koja je krajem 2019. godine svedočila da ju je Menson grizao, da je stalno bila u modricama, da ju je jednom u toku odnosa sekao nožem. "Slikao je moje golo, isečeno telo i onda to okačio na internet. Ja nisam bila svesna bilo čega", posvedočila je.

Merilin Menson koji se trenutno suočava sa brojnim otpužbama danas ima 52 godine, a svakog dana isplivava još stravičnih detalja zlostavljanja koje traje preko deceniju. Primera radi pre nego što je Menson 2010. iznajmio stan u Vest Holivudu prethodni stanar je od njega napravio studio za tonske probe i zvučno ga izolovao. Upravo je tu muzičar napravio "ćeliju" u kojoj je psihološki mučio žene. Tamo su završavale sve njegove partnerke koje je za "kaznu" slao u, kako ju je zvao, "sobu za nevaljale devojke".

merilin menson
Shutterstock 

Ešli Morgan Smitlajn, još jedna u nizu žena koja tuži Mensona za seksualno nasilje, za "Rolling Stone" kaže da ju je Menson u više navrata zaključavao u tu sobu koja je veličine garderobera. To se dešavalo u vreme kada su se zabavljali.

- Kada on govori o tome, zvuči kul, kao neka perverzna igrarija. A onda sam shvatila šta je to zapravo. Mogla sam da vrištim koliko god mogu, niko me nije čuo, a za to vreme on uživa u vašoj uzaludnoj borbi. Shvatila sam da ne treba da se borim jer ga to najviše i uzbuđuje - svedoči ona.

esli morgan smitlajn
printscreen/instagram 

Ostatak stana, kažu svedoci, bio je "dekorisan" krvlju, svastikama i slikama iz porno magazina. Nameštaj i zidovi bili su crni, kao i zavese. Nije bilo nikakve svetlosti. Menson je, kažu svedoci, održavao temperaturu na ledenih 18 stepeni. Ako bi se neko usudio da pojača grejanje, počeo bi da besni i lomi nameštaj.

Jedna od njegovih devojaka stan opisuje kao "crni frižider" u kome se dešavalo razno mentalno, fizičko i seksualno nasilje nakon koga su brojne žene obolele od anksioznosti, depresije, napada panije i sindroma posttraumatskog stresa. 

merilin menson
printscreen/twitter 

Iako se prijave ređaju, čini se da Mensona to ne dotiče. Naprotiv. Negira svoju krivicu i sprema svoj veliki povratak na scenu i to uz pomoć bivšeg muža Kim Kardašijan - Kanjea Vesta, a veoma su često i u društvu Džastina Bibera.