Ceo svet potresla je informacija da je glumac Alek Boldvin na snimanju filma u "Rust" upucao je i usmrtio direktorku fotografije Halinu Hačins.

Od tragedije je prošlo mesec dana, a još niko zvanično nije proglašen krivim.

Brat Aleka Boldvina, Danijel, gostujući u emisiji “The Domenick Nati Show” izneo je svoju teoriju o incidentu. Naime, Danijel je istakao da njegov brat ne bi trebalo da preuzme krivicu za ubistvo Haline Hačins, prenosi "LA Times".

- Alek je “žrtveni jarac”. Velike zvezde izraženih političkih stavova su laka meta - rekao je Danijel Boldvin i dodao:

alek boldvin
Dsanchez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

- Ovo je ništa drugo do posledica njegove doslednosti i čvrstih stavova o određenim stvarima. Ljudi koji ga ne vole će ga iskoristiti, a njegovu suprugu progoniti... On je meta.

Iako Danijel nije želeo da precizira o kakvim je političkim stavovima reč, nije tajna da Alek Boldvin nije simpatisao nekadašnjeg predsednika Donalda Trampa, često ga imitirajući u šou-programu “Saturday Night Live”, odnosno da je u to vreme otvoreno podržavao Baraka Obamu.

Podsetimo, jedan od prvih koji je javno upro prst u Aleka Boldvina bio je Donald Tramp mlađi, koji prodaje majice sa natpisom“Pištolji ne ubijaju ljude, Alek Boldvin ih ubija”.

alek boldvin sa suprugom
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Podsetimo, Alek Boldvin pucao je iz replike pištolja na filmskom setu u Novom Meksiku i tom prilikom je ubio Halinu Hačins i ranio režisera Džoela Souz.

Hačinsova je helikopterom prevezena u bolnicu Univerziteta u Novom Meksiku, gde je proglašena mrtvom, dok je Souza kolima hitne pomoći odvezen u regionalni medicinski centar Kristus St. Vinsent, gde je prošao tretman zbrinjavanja zbog povreda.

halina hacins
Instagram