Iako su odavno napustili kraljevske dužnosti, život Megan Markl i princa Harija ne prestaje da intrigira javnost.

Nakon što su se pojavila svedočenja koja govore da bivša vojvotkinja uporno laže, zbog kojih sud ispituje istinitost njenih izjava, sada su u javnost procurele i njene poruke.

Dokument koji sadrži te poruke objavljen je kao rezultat Meganine tužbe protiv medijske kuće "Associated Newspapers Limited", veb portala "MailOnline" i novina "The Mail on Sunday", piše "People".

megan markl
Lev Radin / Zuma Press / Profimedia 

- Hari se konstantno suočava s prigovorima od strane članova kraljevske porodice zbog mog odnosa s ocem, želim da to prestane - napisala je Megan Markl u porukama koje je objavio londonski žalbeni sud.

Naime, poruke koje se nalaze u dokumentu bile su upućene njenom bivšem šefu komunikacija Džejsonu Knaufu. Vojvotkinja od Saseksa bivšem saradniku otkrila je celi plan pre nego što je odlučila da napiše pismo ocu koji je 2018. godine rekao da neće doći na njeno kraljevsko venčanje.

- Ovo radim zato što vidim koliko to nanosi boli H - napisala je Megan 2018. godine koristeći nadimak H za princa Harija.

megan markl i princ hari
SteveSands/NewYorkNewswire/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

- Čak i nakon sedam dana beskonačnog razgovaranja i objašnjavanja situacije njegovom ocu (princu Čarlsu), porodica kao da zaboravlja kontekst i vraća se na početak pitajući: "Zar ne može jednostavno otići tamo, videti se s njim i zaustaviti sve ovo?" - dodala je.

- Oni jednostavno ne razumeju. Možda će im Hari nakon što pošaljem pismo moći objasniti i reći: "Napisala mu je pismo, ali on i dalje to radi".

Nadam se da ću ovim zaštiti supruga od konstantnog prigovaranja i možda, iako sumnjam, dati ocu vremena da se zaustavi - napisala je Megan u porukama.

megan markl i princ hari
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Osim toga, Megan je u porukama raspravljala i o odluci da ocu napiše pismo koje bi bilo naslovljeno "Tatici".

- S obzirom na to da sam ga zvala "tatica" ima smisla da će ga otvoriti (iako on baš i nije bio roditelj). Isto tako, ukoliko pismo procuri negde, taj nadimak privukao bi mnoga srca - zaključila je.

megan markl
Youtube