Kao prvorođeni Harijev sin, Arči bi trebalo da dobije titulu erla, odnosno grofa od Dambartona, jedne od pomoćnih titula njegovog oca, princa Harija.

Nakon što je Megan ove godine rodila ćerku Lilibet, deca slavnog para postala su ponovo glavna tema u medijima.

megan markl i hari
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 

O tome je ovih dana govorio kraljevski stručnjak i biograf Endrju Morton koji je za "US Weekly" otkrio pravi razlog zbog kojeg su Hari i Megan odlučili da njihov sin neće nositi nikakvu titulu.

Naime, oni su mogli da se opredele za počasnu titulu "grofa od Dumbartona", ali odustali su jer su smatrali da bi njihov sin u školi mogao da postane predmet ruganja. Naime, reč "dumb" koja se nalazi u nazivu na engleskom znači "glup", što se Megan i Hariju ne dopada.

- Hari i Megan su bili protiv te titule, mislili su da će Arčija jednog dana zbog toga ismevati - izjavio je Morton, inače autor knjige "Meghan and the Unmasking of the Monarchy: A Hollywood Princess".

Osim toga, stručnjak je dodao da su Megan i Hari jasno svima dali do znanja da ne žele da Arči ima titulu.

megan markl i hari
Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Kada je Megan rodila sina, mnogi su čak posumnjali da je dvor odlučio da Arči nema titulu zbog njegove boje kože.

- Iz palate kažu da to nema veze sa bojom kože. Prema kraljevskom protokolu koji je uveo kralj Džrodž V, samo oni koji su u liniji nasleđivanja mogu dobiti titulu princa ili princeze - izjavio je svojevremeno izvor blizak kraljevskoj porodici za "US Weekly".

megan markl i hari
JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Podsetimo, iako su Megan i Hari planirali da odu u Veliku Britaniju kako bi prisustvovali zabavi u čast otvaranja spomenika princeze Dajane, slavni par se ipak predomislio i odustao od te zamisli. Osim toga, nakon nagađanja da će svoju ćerku krstiti pred njenom bakom kraljicom Elizabetom, ni to se neće dogoditi.