Po početku zabavljanja Megan Markl i princa Harija počele je traganje za svim članovila porodice bivše vojvotkinje od Saseksa.

Malo je reći da je Megan Markl bila skenirana od glave do pete, kao i najbliži članovi njene porodice, ali malo kome je bilo poznato da ima stariju polusestru Samantu, koja boluje od teške bolesti.

Multipla skleroza dijagnostifikovana joj je 2008. godine. Otežano se kreće i vezana je za invalidska kolica. Često u javnosti govori o svojoj borbi sa bolešću za koju nema leka i apeluje na ljude da se obrate lekaru čim osete prve simptome.

samanta markl
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Hronično oboljenje centralnog nervnog sistema može se javiti u bilo kom životnom dobu, a među uobičajenim simptomima su slabost, zamor, ukočenost, drhtanje, nejasan govor, depresija, spazam mišića, problemi sa ravnotežom, vidom, bubrezima i bešikom, gubitak pamćenja i toka misli, a moguća je i kompletna paraliza.

Ipak sestra Megan Markl dugo nije imala kontakt sa vojvotkinjom od Saseksa, a njihov odnos u medijima je vrlo napet.

Pre nego što se njihov zajednički otac oženio Glorijom, majkom vojvotkinje od Saseksa, Tomas Markl već je imao brak iza sebe. Tada je dobio prvu ćerku - Samantu koja danas ima 56 godina i bavi se glumom.

samanta markl
Youtube 

Kako je Megan svojevremeno priznala, stariju sestru ne poznaje i nije je videla 20 godina, a Samanta je te tvrdnje opovrgla fotografijama kao dokazima.

Sestre nisu u dobrim odnosima, a Megan čak smatra da se Samantina želja za "svojim parčetom kolača" vidi i u tome da je svoje prezime preimenovala u Markl nakon što je sa princom Harijem započela vezu.

megan markl
Youtube 

Osim što je vratila prezime, Samanta je u to vreme počela da piše i memoare, „The Diary of Princess Pushy's Sister“, u kojima na više mesta pominje mlađu sestru, iako dugo nisu u kontaktu.

Jasno je stavila do znanja da ne gaji baš nikakve simpatije prema Megan, koja je između ostalog u intervjuu kod Opre priznala da se borila sa samoubilačkim mislima, za šta je njena polusestra optužuje da svoju depresiju iskoristila kao izgovor da tretira ljude poput smeća.