Megan Markl i britanski princ Hari često se nalaze na udaru kritika i negativnih komentara. Razlog toga je što je slavni par odstupio od svih kraljevskih dužnosti još početkom prošle godine, a ponašaju se kao da su i dalje deo britanske kraljevske porodice.

Iako su Megan i Hari planirali da odu u Veliku Britaniju kako bi prisustvovali zabavi u čast otvaranja spomenika princeze Dajane, slavni par se ipak predomislio i odustao od te zamisli. Osim toga, nakon nagađanja da će svoju ćerku krstiti pred njenom bakom kraljicom Elizabetom, ni to se neće dogoditi.

Kraljica Elizabeta
Ben Stanstall-AFP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Naime, svečanu ceremoniju i krštenje svoje ćerke organizovaće u Kaliforniji, a ovu informaciju potvrdili su i izvori iz Bakingemske palate. Upravo zbog ove odluke, Lilibet neće biti članica engleske crkve jer će se krstiti u Sjedinjenim Američkim Državama, iako su mnogi stručnjaci istakli da će Meganina i Harijeva ćerka promeniti istoriju.

Megan i Hari
printscreen/youtube/The Sun 

Lilibet Dajana Mountbaden-Vindror na svet je došla 4. juna ove godine, a kraljica Elizabeta još nije imala priliku da upozna svoju praunuku.

Ova odluka bi napravila prekid tradicije i Lilibet učinila prvom kraljičinom praunukom koja se nije krstila u engleskoj crkvi. To bi takođe značilo da je malo verovatno da će krštenju prisustvovati članovi kraljevske porodice.

Kako strani izvori navode, Megan je prokomentarisala da kraljica Elizabeta najverovatnije neće moći da dođe na krštenje zbog rasporeda obaveza.

- Mislim da nijedan član uže kraljevske porodice ne bi imao vremena. Njihovi rasporedi organizovani su šest meseci unapred - navodno je rekla Megan.

Podsetimo, kraljevski par pokušava da ostvari holivudsku karijeru još otkako su javno objavili da se povlače sa svih kraljevskih dužnosti.