Megan Markl ili vole ili ne mogu da je smisle.

U prilog toj tvrdnji ide i to što je svaki njen korak pod lupom javnosti, a čak i ako neki potezi nisu toliko za osudu, čini se da joj se nakon ozloglašenog intervjua ništa više ne prašta.

Sada je još jednom postala tema svih društvenih mreža jer je radnike kampanje koji se bore za plaćeno odsustvo roditelja, nagradila vaučerima za kafu u Starbaksu.

Naime, Megan je preko svoje organizacije "Archewell" poslala zaposlenima "PaidLeaveUS" organizacije po vaučer za kafu od 24 funti (oko 3.470 dinara), kako bi im olakšala prekovremeni rad.

megan markl
pritnscreen/youtube 

Vojvotkinja im se obratila sa rečima:

"Zdravo svima, evo malog doprinosa da vam olakša posao. Hvala za sve što radite".

Sa jedne strane bilo je onih koji su ovaj potez dočekali sa odobravanjem.

"Male stvari čine razliku", "Lepo je nekad biti i čovek", "Mali gest čini da se ne osetite usamljenim", "Kraljica! Pokazala je da je i čovek i majka i da brine o ljudima".... pisali su na Tviteru.

megan markl i princ hari
printscreen/youtube/The Sun 

Međutim, daleko su glasniji oni koji smatraju da je sve ovo čist marketing potez, kao i da bi ljudima koji rade prekovremeno više značilo da su dobili taj novac nego vaučere za kafu.

"Vaučeri za kafu? To je to? Dobar dogovor da se dobije popularnost na društvenim mrežama", "Ovo je šala zar ne? Humanitarna organizacija tij e dala 25 funti da širiš hvalospeve o njima na društvenim mrežama, i vi ste to više nego dobro odrafili. Jadno", "Ma uopšte joj publicitet nije u glavi... kako da ne...", "Koliko je ovo jadno. Pa ako si htela da ih nagradiš trebalo je barem da im daš taj novac. Većina ljudi koji protestuju i bore se za plaćeno odsustvo i sami imaju malu decu kod kuće", pisali su ogorčeni korisnici.

Iako se Megan zdušno bori za promenu zakona i bolje uslove za buduće roditelje, ovja njen potez ipak je stavljen pod znak pitanja. Da je dobila publicitet jeste, ali da li je baš kafa dobar način da nagradite one koji rade prekovremeno zarad boljeg cilja? Glasajte u anketi i podelite sa nama vaše mišljenje.