Megan Markl prešla je dug put od gotovo anonimne glumice, do žene o kojoj bruju ceo svet, a nedavno je proslavila 40. rođendan koji je ostao zapamćen po jednoj njenoj važnoj molbi, ali i čestitkama i poklonima.

Naime, vojvotkinja je u svom raskošnom domu u Montesitu snimila video sa glumicom i komičarkom Melisom Mekartni. Ovim videom pokrenula je novu žensku radnu inicijativu "40 x 40", globalni projekat koji podstiče ljude širom sveta da se posvete davanju 40 minuta svog vremena kako bi podržali žene koje žele da se vrate na posao.

Megan je ovom prilikom zamolila 40 aktivista, sportista, umetnika i svetskih lidera da pronađu 40 minuta kako bi podržali žene koje žele da se vrate na posao.

megan markl rodjendanski video
printscreen/youtube 

Analizom objavljenih postova u prva 24 sata nakon objavljivanja videa, pronađeno je samo 217 javnih postova koji su podelili objavu sa hashtagom "40x40".

Drugim rečima, Meganina inicijativa nije naišla na dobar odziv, zbog čega su oni koji je ne vole odmah počeli komentarisati kako se osramotila na svoj rođendan.

Zanimljivo, vojvotkinja se potrudila da detaljima u videu privuče veliku pažnju, što joj je i pošlo za rukom, ali odziv i dalje nije bio dobar. Izgleda da joj u tome nisu pomogle ni prve fotografije ćerke Lilibet, skupocene ogrlice oko njenog vrata s horoskopskim znakovima njene dece i princ Hari koji žonglira u dvorištu, pa ni podsmevanje engleskoj kulturi.

printscreen/youtube, pritnscreen/youtube Megan Markl rođendanski video