Ekspertkinja za kraljevsku porodicu optužila je Megan Markl da se rugala kraljici Elizabeti u videu koji je vojvotkinja od Saseksa objavila za svoj 40. rođendan.

U videu koji je objavljen juče, Megan je pokrenula novu žensku radnu inicijativu "40 x 40", globalni projekat koji podstiče ljude širom sveta da se posvete davanju 40 minuta svog vremena kako bi podržali žene koje žele da se vrate na posao. U videu joj se pridružuje glumica Melisa Mekartni.

prvo pojavljivanje megan markl nakon porodjaja
printscreen/youtube 

Na videu Melisa i Megan piju čaj iz tradicionalnih šoljica, a u jednom trenutku Melisa nosi šešir i rukavice.

"Da li još neko misli da su se Megan i njena prijateljica Melisa Mekartni rugale kraljici u rođendanskom videu?" napisala je između ostalog na Tviteru Angela Levin.

megan markl i melisa mekartni u videu
printscreen/youtube 

Na komentar ekspertkinje za kraljevsku porodicu imao je i šta da kaže i kraljevski biograf.

"Ruganje pokazuje šta misli o kraljevskoj porodici. Ima ono što je htela i uverena je da nas može sve nadmudriti. Samo moramo sačekati još Harijeve memoare", napisao je kraljevski biograf Robert Džobson.

Nakon skretanja pažnje na detalje iz razgovora Megan i Melise Mekartni, tviter se usijao.

"Možda. Svakako se ruga Britancima", "Ne samo kraljici nego se podsmeva čitavoj britanskoj kulturi", još su neki od komentara.

Video je objavljen samo nekoliko sati nakon što su kraljica Elizabeta i drugi članovi kraljevske porodice čestitali rođendan Megan na društvenim mrežama.