Megan Markl danas proslavlja svoj jubilarni, 40. rođendan.

Naravno, ceo svet sa nestrpljenjem je očekivao njeno obraćanje javnosti, jer se od porođaja nije oglašavala bez preke potrebe.

Pre nekoliko sati, u prvom video obraćanju od porođaja, pokrenula je novu žensku radnu inicijativu "40 x 40", globalni projekat koji podstiče ljude širom sveta da se posvete davanju 40 minuta svog vremena kako bi podržali žene koje žele da se vrate na posao.

Megan je zamolila 40 aktivistkinja, sportistkinja, umetnica i svetskih liderki da učestvuju doprinoseći 40 minuta mentorstva ženama koje se ponovo zapošljavaju.

Vojvotkinja se pojavila u zabavnom videu sa čuvenom komičarkom i glumicom Melisom Mekartni kako bi razgovarale o inicijativi, dok je Meganin kućni ljubimac, Gui, dremao kraj njenih nogu.

Odevena u belo, kose vezane u nisku punđu sa prepoznatljiva prednja dva uvijena pramena, Megan je oduševila svet svojim izdanjem i mnogi su ostavljali komentare da blista i da se vidi da joj majčinstvo zaista prija.

megan markl prvo obraćanje
printscreen/youtube 

Čak se i Hari pojavio u jednom trenutku u pozadini, žonglirajući lopticama, a pažnju ljudi privukle su i ogrlice koje je Megan nosila.

megan markl i melisa merkatni
printscreen/youtube 

Dve ogrlice koje su visile oko vrata imale su priveske horoskopskih znakova njene dece - bik za Arčija i Blizanci za bebu Lilibet.

Ali to nije jedino što je privuklo pažnju gledaocima.

U jednom trenutku, kamera ju je snimala sa leđa i jasno je bilo da se na njenom radnom stolu nalaze i fotografije sa decom.

megan markl i fotografije lilibet
pritnscreen/youtube 

U sredini bila je fotografija Harija na kojoj ljubi bebu Lilibet, te su mnogi prokomentarisali da je ovo prvi put da možemo da vidimo neku kraljevsku bebu pre zvaničnog pojavljivanja.

fotografija sa lilibet
printscreen/youtube 

"Razmišljajući o svom 40. rođendanu i mnogim stvarima na kojima sam zahvalna, zapanjilo me da je VREME MEĐU NAŠIM NAJVEĆIM I NAJBITNIJIM POKLONIMA: Vreme sa našim najmilijima, vreme za rad stvari koje volimo, vreme provedeno u učenju, smehu, rastu i sveto vreme koje imamo na ovoj zemlji. Među najvrednijim darovima vremena je i vreme provedeno u službi drugima znajući da to može doprineti neverovatnim promenama. A imajući u vidu moj 40. krug oko Sunca, nateralo me je da se zapitam: šta bi se dogodilo ako bismo svi posvetili 40 minuta da pomognemo nekome drugome ili da podučavamo nekoga kome je to potrebno? I šta bi se onda dogodilo ako bismo od prijatelja zatražili da to isto učine?", čime je završila izlaganje na temu svog projekta "40 x 40".