Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl ovih dana će proslaviti svoj 40. rođendan, a od obične devojke iz Los Anđelesa do jedne od najomraženijih žena u Velikoj Britaniji bio je dugačak put.

Markl je rođena 4. avgusta u Los Anđelesu, a njeni roditelji rastali su se kada je imala šest godina. S majkom Dorijom Regland je bliska čitav svoj život, ali s ocem Tomasom Marklom već godinama ne razgovara.

Ipak, upravo on je zaslužan za njeno zanimanje za glumu. Kako je radio kao direktor fotografije na nekoliko poznatih serija, Megan ga je često pratila na setovima.

megan markl
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Pojavila se u nekoliko reklama kao devojčica, ali dalje u glumačke vode nije išla. Nakon što je završila katoličku srednju školu u Los Anđelesu, upisala je Fakultet Nortvestern u Ilinoisu jer je htela da postane političarka.

Jedno vreme je radila kao pripravnica u američkoj ambasadi u Buenos Ajresu, ali nije uspela dalje da pogura karijeru. Nakon toga je studirala u Madridu, a onda je nakon fakulteta odlučila da se probije kao glumica. Kako je pričala u intervjuima, ni na tom polju joj nije išlo.

Instagram, Admedia, Inc / ddp USA / Profimedia Pogledajte kako je megan izledala pre

"Nisam bila dovoljno crna za uloge u crnačkim filmovima, niti dovoljno bela za ove druge", pričala je. Imala je nekoliko manjih uloga pre nego što je dobila ulogu u seriji "Suits", koja je do danas ostala njeno najveće glumačko ostvarenje.

S prvim suprugom Trevorom Engelsonom počela je da se zabavlja 2004. godine, a par je pred oltar stao 2011. na Jamajci. Samo dve godine kasnije razveli su se, a naveli su nepremostive razlike kao razlog tome.

megan markl sa prvim muzem
Star Magazine/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Nakon Trevora ljubila je kanadskog kuvara Korija Vitela dve godine, ali onda joj se dogodila ljubav koja joj je preokrenula čitav život naopačke.

S britanskim princom Harijem je počela da se zabavlja u julu 2016. godine, a upoznali su se na sastanku na slepo preko zajedničke prijateljice.

Nije trebalo dugo da celi svet počne da bruji o njihovoj romansi, a veridbu su objavili 27. novembra 2017. godine. Od onda do danas svetski mediji ne prestaju da pišu o njima zbog poteza koje su povukli u britanskoj kraljevskoj porodici.

megan markl i princ hari
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Par danas ima dvoje dece i žive u SAD-u, nakon što su početkom prošle godine iznenadili njegovu porodicu i objavili da se povlače sa svih kraljevskih dužnosti. Megan je postala jedna od najomraženijih žena u britanskoj javnosti, a s nekoliko tamošnjih medija je završila i na sudu.

U intervjuu koji su ona i Hari dali voditeljki Opri Vinfri otkrili su brojne detalje o životu u kraljevskoj palati, a nekoliko meseci nakon i dalje se priča o svemu što su rekli. Nedavno je protiv njih pokrenuta i peticija, u kojoj se od njih traži da se odreknu titula.