Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl sa ocem Tomasom Marklom nije imala prisan odnos ni dok je bila devojčica, a sve je kulminiralo 2018. godine kada je medijima prodao detalje njenog odnosa sa Harijem.

Sada Tomas ide i korak dalje kada je rekao da želi da izvede Megan i Harija na sud kako bi mogao da viđa svoje unuke, Arčija i Lilibet u budućnosti. Naime, on se iz svog doma javio za "Fox News" i rekao:

- Podneću zahtev sudu u Kaliforniji za pravo da vidim svoje unuke u vrlo bliskoj budućnosti- rekao je Tomas.

tomas markl tuzi megan markl
Youtube 

Dodao je da se nada da kraljica Elizabeta II i drugi članovi kraljevske porodice neće "kazniti" njegove unuke zbog "lošeg ponašanja" vojvode i vojvotkinje od Saseksa.

- Arči i Lili su mala deca. Oni nisu politika. Oni nisu pijuni. Oni nisu deo igre - kazao je. - Oni su takođe deo kraljevske porodice i imaju prava na isti tretman kao i svi drugi članovi - zaključio je on.

Podsetimo, Tomas Markl se nedavno takođe oglasio u javnosti kada je pretio da će izneti još detalja u medije iz života svoje ćerke ukoliko ona ne bude želela da razgovara sa njim.

megan markl i princ hari
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

- Zaključak je da se nisam čuo s Harijem i Megan ni na koji način. Uglavnom, budući da se ne čujem s njima, puštam priče u medije. Ako mi se ne jave u roku od 30 dana, napravi ću još jednu priču.

Volio bih da se čujem s njima. Kada odluče da razgovaraju sa mnom, tada ću prekinuti komunikaciju s medijima - rekao je Markl.

Vojvotkinja je svog oca u privatnom pismu, čiji su odlomci objavljeni u britanskim medijima, zamolila da ne priča s medijima jer bi to značilo prekid njihovog odnosa, a ne pomirenje.