Vojvotkinja od Saseksa i supruga princa Harija, Megan Markl danas puni 40 godina.

Kao ćeka afroamerikanke i oca belca, Megan se ceo život borila s raznim rasističkim uvredama, počevši od svog detinjstva u Kaliforniji do Holivuda gde je za nju od početka bilo malo mesta.

Sreća joj se osmehnula kada je dobila ulogu pravnice u popularnoj seriji '"Suits" koja se snimala u Kanadi. Zanimljivo je da je 4. avgust važan datum za kraljevsku porodicu, naročito za kraljicu Elizabetu II.

Naime, na taj dan je rođena i njena majka, pokojna Kraljica Majka. Rođendansku proslavu vojvotkinje trebao bi da se upriliči u njenom i Harijevom raskošnom domu u Santa Barbari.

megan markl
Shutterstock 

Opra Vinfri i Gajl King očekuju se kao jedni od zvanica s obzirom na to da su se jako zbližili s vojvotkinjom otkako se preselila u SAD, i otkako su on i Princ Hari dali sada već čuveni intrevju.

Pojedini detalji iz života Megan Markl su prilično iznenađujući, aove stvari malo su poznate.

MEGAN I HARI SU DALJI ROĐACI

Jedan istraživač Istorijskog društva Nove Engleske došao je do otkrića da je Megan potomak engleskog kralja Edvarda Trećeg i da su ona i Hari rođaci u 17. kolenu. Istražujući poridično stablo Harija i Megan, novinari Daily Maila otkrili da su njih dvoje zapravo daleki rođaci - povezani preko pretka kraljice majke s kraja 15. veka.

princ hari i megan markl
Shutterstock 

Meganina povezanost s kraljevskom porodicom dolazi od predaka njenog oca Tomasa Markla, Emijem nagrađenog snimatelja, s majčine strane. I zaista, njihovo poreklo može da se prati sve do Engleza zvanog Ralf Boous koji je Meganin predak pre 15 generacija.

PROTIV SEKSIZMA JE PRVI PUTA PROGOVORILA S 11 GODINA

Markl je bila besna zbog televizijske reklame koja je predlagala da samo žene pere suđe, pa je nadobudna feministkinja napisala pismo proizviđaču tražeći od njih da izmene način i politiku oglašavanja, a oni su to uvažili.

megan markl
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

IMA NEVEROVATNO UREDAN RUKOPIS PA SE ČAK BAVI I KALIGRAFIJOM

"Oduek sam volela da pišem tako da slova imaju zavijutke, čak sam jedno vreme radila pozivnice za venčanja zbog lepog rukopisa", rekla je Megan u jednom intervjuu.

VELIKI JE GURMAN

Markl je za Marie Claire rekla da je Rejčel, njen alter-ego iz serije '"Suits", stvoren da postane gurman zahvaljujući Meganinoj opsesiji hranom. "Volim da kuvam. Moj lik je gurman jer znaju da sam gurman.

Uvek sam u potrazi za novim restoranima i novim receptima", rekla je i dodala kako obožava da eksperimetiže s hranom i da suprugu često u kuhinji pripremi novo jelo.

VELIKI JE PUTOHOLIČAR, A SA SOBOM NA PUT UVEK NOSI ULJE ČAJEVCA

"Jedina stvar bez koje ne mogu da živim dok putujem je ulje čajevca. To nije najglamuroznija stvar, ali ako dobijete posekotinu, ubod komaraca, bez obzira na to o čemu se radi, to je moj mali lek.

Jeftin je, dovoljno je mali za nošenje i stalno ga nosim sa sobom", otkrila je.

Lev Radin / Zuma Press / Profimedia, Youtube Megan Markl

ELEN DEDŽENERIS JU JE UVERILA DA UDOMI PSA

Megan Markl naletela je na voditeljku u azilu za pse u Los Anđelesu. Dok se igrala s jednim posebnim štenetom, slavna voditeljka ušla je u prostoriju i rekla joj da ga udomi. "Je li to vaš pas?", pitala me Elen, a ja sam rekla: "Ne", a ona je rekla:

"Moraš da uzmeš tog psa. Rekla mi je to ljutito" na što sam joj rekla da moram odlučiti, a ona mi je još jednom rekla: "Spasi psa" , i tako sam ga ja odvela kući, zato što mi je Elen to rekla.

megan markl
Shutterstock