Džejson Kanuf, jedan od bivših najbližih saradnika Megan Markl i princa Harija svedočio je na sudu, zbog čega Apelacioni sud Velike Britanije ispituje verodostojnost izjava vojvotkinje od Saseksa, piše The Sun.

Džejson Kanuf bio je zadužen za komunikaciju i radio je za Megan Markl četiri godine. Ovoga puta, Džejson je istakao da je Megan, iako je ona više puta to poricala, učestvovala u stvaranju knjige "Finding Freedom".

megan markl
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 

Džejson je istao da je Megan sarađivala sa autorima knjige, iako je ona nekoliko puta izjavila da nikada nije pitana za intervju za potrebe knjige "Finding Freedom".

Osim toga, bivša vojvotkinja i princ Hari izjavili su da su informacije u knjizi neistinite, ali strani mediji se ne slažu sa nekadašnjim kraljevskim parom.

Naime, prema odluci suda, izdavač novina "Associated Newspapers Limited" bi trebalo da isplati Megan Markl odštetu zbog narušavanja privatnosti. Sve se to odnosilo na konkretan slučaj u kom je u tabloidu "Mail" objavljeno pismo koje je Megan napisala svom ocu Tomasu.

megan markl i princ hari
JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

U porukama se saznalo da Tomas nije mogao da dođe na njeno venčanje zbog srčanog udara. Budući da je malo pre toga magazin "People" predstavio Tomasa u članku kao oca kog nije nimalo briga za Megan, s objavljenim porukama percepcija javnosti o njemu se promenila za 180 stepeni.

Isto tako, Megan tvrdi da nije istina da je njenih petero bliskih prijatelja za časopis dalo izjave o njenom ocu. Iz tog razloga je Tomas i poslao njeno pismo redakciji "Maila".

megan markl i princ hari
Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Podsetimo, Meganin otac izjavio je da mu nije jasno zašto ga je bivša vojvotkinja "isključila iz života", te zbog takve njene odluke, nije još uvek upoznao unuke Arčija i Lilibet.

megan markl
Lev Radin / Zuma Press / Profimedia