Nepisano pravilo je da Diznijevi filmovi naprave zvezde preko noći. Njihovi glumci uglavnom se suoče sa slavom koja stigne briznom svetlosti, a mnogima od njih je izuzetno teško da se nose sa istom.

Iako mnogi misle da basnoslovne sume novca koje zarade, "idu" na velike projekte i ulaganja, mnoge zvezde zarađenu cifru potroše na poroke, alkohol, razne opijate ili na lečenja tokom borbe protiv depresije.

Svoju privatnost brzo izgube, a pojedine zvezde osetile su velike posledice zbog vrhunca slave.

Demi Lovato

demi lovato
Print Screen / Instagram 

Demi Lovato nikada nije krila da ima psihičke probleme i da se bori sa zavisnošću od droge i alkohola. Nekoliko puta su joj spašavali život, a pre 11 godina išla je na kliniku zbog zlostavljanja, bipolarnog poremećaja i zavisnosti od droge i alkohola.

Bila je trezna šest godina, a potom se ponovo odala porocima kada je za dlaku izbegla smrt. Danas izgleda gotovo neprepoznatljivo, pa nekadašnju lepoticu više niko ne prepoznaje.

Majli Sajrus

majli sajrus
PapCulture / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Doživela je veliku popularnost kada se proslavila ulogom u Diznijevom šou programu "Hannah Montana" u kom je debitovala sa svojim ocem, Rejem Bilijem Sajrus. Nakon toga, Majli je uplovila u muzičke vode, a već u dvadesetim počeli su problemi.

Fotografije na kojima Majli smotanom novčanicom uvlači beli prah sa stola na kom su marihuana i alkohol, napravile su opšti haos u javnosti. Svima je bilo jasno da se Majli na taj način bori sa psihičkim problemima, a poroka se otarasila tek pre četiri godine.

Lindzi Lohan

lindzi lohan
PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia 

Još kao devojčica postala je planetarno pooularna zahvaljujući jednoj ulovzi, ali svet je Lindzi Lohan zapamtio po brojnim skandalima kojima je šokirala javnost.

Zavisnost od kokaina i heroina, lude žurke sa Paris Hilton, loš odnos sa majkom i nasilne ljubavne veze obeležile su pad njene karijere.

Napravila je i mnogobrojne korekcije na licu, sve kako bi zadržala mladoliki izgled, ali poroci su učinili svoje, te joj ni operacije nisu pomogle.

Selena Gomez

selena gomez
Instagram 

Započela je karijeru u seriji "Barneys and Friends", a onda su usledili Diznijevi angažmani. Počela je i da peva, ali kada je upoznala Džastina Bibera, počeli su problemi.

Prekidali su, mirili se, pa opet prekidali. Obolela je od lupusa, a dugo godina borila se sa anksioznošću i depresijom. Pre pet godina bila je na lečenju i na transplantaciji bubrega.

Britni Spirs

britni spirs
printscreen/instagram 

Britni je karijeru započela u Diznijevom šou programu "The Mickey Mouse Club" zajedno sa bivšim partnerom Džastinom Timberlejkom.

Ne znajući da se nosi sa slavom, doživela je nervni slom, obrijala glavu, izgubila starateljstvo nad sinovima, a otac joj je donedavno imao potpunu kontrolu nad njenim bankovnim računom, nekretninama i čitavim njenim životom.

Britni je danas oslobođena, nakon što je 13 godina bila pod starateljstvom.