Oskarovka Džulija Roberts danas je jedna od najpoželjnijih zvezda Holivuda, a slavna glumica koja ovih dana slavi 54. rođendan.

Džulija je tokom bogate karijere osvojila je brojne nagrade. Na svojim policama ima tri Zlatna globusa, za Oskara je bila nominovana čak četiri puta, a ovu prestižnu zlatnu nagradu je osvojila ulogom u filmu "Erin Brokovich".

Džulija je rođena u američkom gradiću Smirna, koji je inače predgrađe Atlante, a odrasla je uz starijeg brata Erika Robertsa, takođe glumca, s kojim nije godinama razgovarala, kao i sestrom Lisom Roberts. Njeni roditelji upoznali su se upravo zahvaljujući glumi, a zajedno su vodili dečju glumačku školu, sve dok se nisu rastali 1972. godine.

Slavna glumica nije mnogo pričala o svojoj pordici, a prvi put se na velikom platnu pojavila 1988. godine u filmu "Satisfaction".

Godinu dana kasnije pojavila se u filmu "Čelične magnolije", za koji je dobila nominaciju za Oskara i prvi Zlatni globus. Filmski hit "Zgodna žena" u kojem glumi glavnu ulogu zajedno s Ričardom Girom, osigurao joj je mesto među najbolje plaćenim glumicama Holivuda i svetsku slavu.

Romantične komedije poput filmova "Ja u ljubav vjerujem", "Svadba mog najbolje druga", "Odbjegla mlada" donele su joj status kraljice toga žanra, a usliedile su i brojne uloge u dramama i trilerima, koje su oduševile njene fanove šisrom planete.

dzulija roberts u filmu zgodna zena
The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia 

Čak pet puta je bila proglašena najlepšom ženom sveta po časopisu People, a uz blistavu karijeru, vodila je i zanimljiv ljubavni život. Bila je u vezama s brojnim kolegama, među kojima su Džejson Patrik, Lijam Nison, Kiefer Šaterlend, Dilan MekDeromt i Meju Peri.

S Keiferom je kratko bila i verena, a raskinuli su tri dana pre nego što su trebali stati pred oltar1991. godine.

dzulija roberts nekada
TONY KYRIACOU / Shutterstock Edi 

Dve godine kasnije pred oltar je stala s pevačem Lajlojom Lovetom, a u braku su proveli samo dve godine. Nakon njega se našla u zagrljaju glumca Bedžamina Breta, a svog sadašnjeg supruga upoznala je na setu filma "The Mexican", dok je još s Bretom bila u vezi.

Snimatelj Daniel Moder i Džulija i danas su zajedno, a vreme kada su se upoznali on je bio u braku s Virom Stajnmberg. Godinu nakon što je upoznao slavnu glumicu predao je papire za razvod, a s Džulijom je pred oltar stao 2002. godine.

dzulija roberts sa suprugom
screenshoot/ instagram 

Supružnici imaju 16-godišnje blizance - ćerku Hezel i sina Finaeusa, kao i 14-godišnjeg sina Henrija. Nedavno su proslavili 19. godišnju braka, a obiežili su je i na društvenim mrežama, gde su objavili zajedničke fotografije.

dzulija roberts sa suprugom
AKM Images / Backgrid USA / Profimedia 

Poslednjih nekoliko meseci počele su kružiti glasine o tome da je par pred razvodom. Slavni par se oglasio uz navode da je reč o tračevima na koje ne obraćaju pažnju.

Ipak, o svemu su razgovarali sa svojom decom jer ne žele da oni steknu pogrešni utisak, a već odavno su deci objasnili da postoji mogućnost kako će se slična šuškanja ponavljati, s obzirom na to da su oboje slavne osobe.

dzulija roberts danas
Jonas Gustavsson / ddp USA / Profimedia