Počeli su da rade još kao tinejdžeri, a poslovi su uglavnom bili uslužne prirode, od konobara, maskote, do blagajnice. Džulija Roberts je prodavala sladoled i tako plaćala časove glume.

1. Džim Keri radio je kao domar

Džim keri je prvi put nastupio kao stand-up komičar kada je imao samo 15 godina. Međutim, u to vreme od toga se nije mogao živeti. Budući da su Keri i njegova porodica tada živeli u kombiju, kako bi ih financijski podržao, onog dana kada je napunio 16 godina, počeo je da radi kao domar u jednoj fabrici.

Keri je napustio srednju školu, pa je dve godine radio u fabrici sve dok nije uspeo da zaradi malo više novca za život radeći kao profesionalni komičar, piše Glossy.

2. Kris Prat je radio u restoranu 

Kada je imao 19 godina, Kris Prat je živeo je u kombiju i radio kao konobar. Punih 20 godina kasnije, objavio je sliku na Instagramu na kojoj jede u jednom od restorana Bubba Gump Shrimp.

U opisu fotografije je napisao: "Svaki put kad dođem ovde podseti me na hiljade škampakoje sam pojeo sa tanjura drugih dok sam se vraćao u kuhinju"

3. Džulija Roberts je prodavala sladoled

Pre nego što je postala svetski poznata glumica, Džulija Roberts prodavala je sladolede. Novcem koji je tamo zaradila, plaćala je časove glume koje je pohađala.

dzulija roberts
TONY KYRIACOU / Shutterstock Edi 

4. Bred Pit bio je maskota

Obučen kao kokoška, Bred Pit mahao je transparentom kako bi privukao kupce u lokalni restoran El Pollo Loco. U jednom intervjuu, Bred je otkrio da ga nije bilo sramota da nosi takav kostim, rekavši: "Čovek od nečega mora jesti".

bred pit
Shutterstock 

5. Mišel Fajfer radila je kao blagajnica

Mišel Fajfer bila je angažovana pola radnog vremena kad je imala samo 14 godina. U to vreme radila je kao blagajnica u supermarketu. Međutim, ona nije uživala u tome i tada je shvatila da želi da se bavi glumom.

6. Džejk Gilengajl bio je spasilac na plaži

Pre nego što je postao uspešni glumac, Džejk je pazio kupače na plaži. Dok je bio na dužnosti, nije bilo većih incidenata. Međutim, Gilenhajl je ipak dobro došao jednom plivaču kojeg je opekla meduza, a on mu je pomogao da ublaži bol.

7. Hju Džekman je radio kao klovn na zabavama

Pre nego što je započeo glumačku karijeru, zabavljao je decu na zabavama. U jednom od intervjua otkrio je: "Bio sam klovn Koko i nisam imao magične trikove. Sećam se kako je 6-godišnjak na zabavi rekao: "Mama, ovaj klovn je užasan, ne zna nikakve trikove" i bio je u pravu".

8. Eva Longorija radila je u restoranu brze hrane

Kad je Eva Longorija imala 15 godina, poželela je haljinu od quinceañere (haljinu koju devojke u Latinskoj Americi nose za svoj 15. rođendan). Nažalost, njeni roditelji nisu mogli da priušte takvu haljinu, pa se ona zaposlila u restoranu brze hrane Wendy's kako bi je sama sebi platila.

eva longorija
Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia 

9. Džejms Franko radio je u McDonald’s-u

Nakon što je odustao od fakulteta, Džejms Franko dobio je otkaz na golf terenu i u kafiću. Roditelji mu više nisu bili financijska podrška, a on nikako nije mogao dan pronađe glumački posao. Tada je počeo raditi u McDonald's-u u Los Angelesu.

Dok je tamo radio, Franko je vežbao strane naglaske i jeo hamburgere koji su bili za bacanje.

10. Megan Foks je pravila smoothie

Megan Foxks je uglavnom radila poslove iza blagajne, ali to nije bilo sve. Jednom nedeljno jedan od zaposlenio morao je da nosi kostim voća, a Foks je bila džinovska banana, piše Brightside.

megan foks
Rachpoot / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

11. Džordž Kluni radio kao prodavac cipela

Ok, nakon prethodnih zanimanja koja smo naveli, ovo zvuči sasvim obično. Ko zna koliko je bilo onih srećnika koji su imali priliku da im Džordž Kluni navlači cipelu i daje savete o obuići. Taj par cipela mora da je toliko vredan sada, da ne možete da zamislite.

dzordz kluni
Shutterstock 

12. Metju Mekonahi radio na farmi

Slavni glumac je radio na farmi pilića u Australiji. On je bio na razmeni studenata i trebao mu je novac, a nije mogao mnogo da bira, pa je na kraju morao privremeno da čisti pileći izmet.

metju mekonahi
Shuterstock