Opšte je poznato koliko je princ Albert vodio turbulentan život koji je bio prepun raznoraznih afera. Upravo tako je i dobio dva deteta, a nedavno je isplivala još jedna tužba.

Naime, spekuliše se da je princ Albert napravio dete za vreme svog braka.

Dva vanbračna deteta koje je priznao, iako oni ne mogu naslediti presto, su Jasmin Grejs Grimaldi, rođena 1992. godine koju je dobio s Amerikankom Tamarom Rotolo i Aleksandra Grimaldi-Kostea, koji je nedavno napunio 18 godina, a koji je plod njegove veze sa stjuardesom Nikol Kostom.

princ albert
KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Nikol se nedavno našla u centru pažnje kada je dala intervju u kojem je, između ostalog, spomenula i suprugu princa Alberta, princezu Šarlin od Monaka, mnogima poznatiju kao "najtužniju princezu".

U pomenutom intervjuu, Albertova bivša devojka Nikol i majka njegovog sina Aleksandra, govorila je o napetoj situaciji sa princezom Šarlin, ali i o Albertovom učestvovanju u odgajanju sina.

- Upravo me je obavestila da će nešto objaviti, mislio sam da će to biti rođendanske fotografije. Bilo je neprikladno to što je uradila, bio sam besan kada sam saznao za to - rekao je princ Albert.

U intervjuu koji je kod Alberta izazvao bes, Nikol je između ostalog rekla:

- Albert je ispunio svoje obećanje: stvari se dobro razvijaju i idu svojim tokom, čime sam oduševljena. Suprotno onom o čemu su pisali, Albert je preuzeo svoju ulogu oca i naš odnos je zasnovan na poverenju.

nikol kosta
INFphoto.com / INSTAR Images / Profimedia 

Aleksandar je nasledio moju ljubaznost, ali je i Albert nežan, osetljiv i topao. Aleksandar mnogo liči na nas dvoje. Odlično se slaže sa Albertom, vole da se bave sportom zajedno - rekla je.

Međutim, Nikol je naglasila da se situacija promenila zbog princeze Šarlin, te da se Aleksandar sada ne oseća dobrodošlim.

- Što se tiče Šarlin, ne volim da nas porede. Ja sam nežna žena. Međutim, trebalo bi da se podržavamo. U našoj situaciji diplomatija bi trebalo da prevlada.

Ali tokom njihove veridbe, doživela sam stvari koje su me šokirale. Na primer, kad Albert nije bio tu, Šarlin je sobu mog sina premestila u krilo za poslugu. Kao majka ne mogu da je opravdam - rekla je ona.

Albert i Nikol upoznali su se na letu Pariz - Nica još 1997. godine. Albert ju je pitao za telefonski broj i tako je počela njihova šestogodišnja veza.

Princ je, navodno, bio ludo zaljubljen u Nikol, a njihovoj je ljubavi na kraju stao njegov otac, princ Rainier koji je od sina izričito tražio da okonča tu vezu.

Albertov otac se pobrinuo i da njegov nezakoniti unuk nikad ne dođe na tron, pravilom da vanbračna deca ne mogu biti naslednici prestola.

nikol kosta
TRB / Backgrid USA / Profimedia 

Nikol je sina Aleksandra rodila u avgustu 2003. godine, ali Albert nije bio uz nju. Nakon porođaja, Nikol je u bolnici ostala šest nedelja.

- Morala sam sama da se suočim sa tim. Nije bilo nikoga na koga sam mogla da se oslonim - ispričala je Nikol u jednom intervjuu.

Ipak, Albert se navodno finansijski pobrinuo za svog sina i njegovu majku, a dve godine nakon Aleksandrovog rođenja, nakon smrti svog oca Rainiera, priznao je dečaka.

princ albert
Claudia Albuquerque / Bestimage / Profimedia 

Nikole je, inače, rođena u Togu u Africi, a u Francusku je stigla kada je imala 18 godina. Tamo je neko vreme studirala ekonomiju, zatim arhitekturu, a nakon toga se posvetila karijeri modela.

Kasnije je bila stjuardesa, a zatim je postala stiliskinja. Pre veze sa Albertom bila je u braku sa 15 godina starijim muškarcem sa kojim je dobila dvoje dece.