Petnaest godina nakon stupanja na presto i nakon nekoliko skandala, na površinu je isplivao možda najveći do sada koji bi mogao da pogodi princa Alberta.

Albertova vladavina, trebala je da bude vođena moralom, poštenjem i etikom, odnosno nečim čime se neženja milijarder nije preterano vodio u privatnom životu.

Tek što je preuzeo presto na naplatu mu je stigla decenija burnog života, a izgleda da stižu i petnaestak godina kasnije. Zadnji skandal, zbog još jednog zahteva za utvrđivanjem očinstva, nadvio je tamne oblake nad Albertovu kneževinu.

Nekoliko nedelja nakon što je 2005. u katedrali Bezgrešnog začeća završio ceremoniju stupanja na presto kneževine, naslovna priča "Paris Matcha" zaprepastila je Francusku.

Tračerski list, na deset stranica se raspisao o tajnom detetu tada neženje Alberta. Aleksandar je rođen krajem 2002. godine, a plod je veze koju je započeo 1997. godine s Nikol Koste, stjuardesom iz države Togo koju je upoznao tokom leta Air Francea od Nice do Pariza.

princ albert od monaka
Claudia Albuquerque / Bestimage / Profimedia 

Albert je 2005. godine dečaka, danas 18-godišnjaka, priznao i učinio delom svoje porodice i bogatstva, ali dečak nije u liniji nasleđivanja. Naime, njegov otac Renije je ustavnim amandmanima 2002. godine uveo izmene u liniju nasleđivanja i isključio decu rođenu van braka.

Lista Albertovih naslednika bez linije nasleđivanja ne završava se Aleksandrom.

Godine 2006. DNK testom potvrđene su tvrdnje bivše konobarice iz Kalifornije, Tamare Rotolo, koja je godinama govorila da je njena ćerka Džasmin rezultat kratkog susreta s princem Albertom 1991. godine, dok je bila na odmoru u Francuskoj.

Rotolo je bezuspešno sudskim putem pokušavala da dobije alimentaciju, a Džasmin je službeno priznata članicom kraljevske porodice pred pola sveta, kada je napinila 14 godina. Džasmin Grejs Grimaldi danas ima 29 godina i bavi se glumom i pevanjem.

princ albert od monaka
CRY-Huitel / The Photo One / Profimedia 

U roku od samo godinu dana princ plejboj i okoreli neženja zaseo je na presto i priznao da ima dvoje vanbračne dece pa su dalje tvrdnje o očinstvu, bile tačne ili ne, verovatno bile neizbežne.

Iako je i sam znao da se našali na svoj račun, govoreći prijatelju, voditelju Stefanu Bernu kako bi da je prihvatio svako dete za koje se tvrdilo da je njegovo, verovatno imao najviše dece na svetu, zbog najnovijih događanja Albertu nije do šale.

princ albert od monakai princeza sarlin
KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Osim što ima 63 godine, više nije neženja, a s 20 godina mlađom princezom Šarlin od Monaka, s kojom se venčao 2011. godine, dobio je 2014. godine blizance Žakeza i Gabrijelu, čime su napokon rešeni problemi kneževine vezani za nasledstvo.

Čak i u danima oko venčanja kružile su glasine da je Šarlin, koja je viđena uplakana na sam taj dan, pokušala da pobegne iz Monaka, a kao razlog se spominjalo još jedno vanbračno Albertovo dete.

princ albert i princeza sarlin od monaka
Willi Schneider / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Mariza S, kako je nazivaju zbog potencijalnih tužbi, prema britanskom Telegraphu i nemačkom Bunteu, Brazilka je u srednjim tridesetim godinama i živi u Italiji. Princa Alberta je, kako tvrdi, upoznala 2004. godine u noćnom klubu u Riju.

U sudskim dokumentima koje je na sudu u Milanu podneo advokat Erih Grimaldi (nema veze s Grimaldijima iz Monaka) navodi se da tada 20-godišnja Mariza nije prepoznala princa, a on joj se navodno predstavio kao kanadski advokat i diplomata.

U svom sudskom podnesku navodi da je s Albertom dve nedelje uživala na raznim destinacijama pa su navodno iz Rija odleteli prvo u Lisabon, zatim i Milano. Tamo je, kaže, podnela zahtev za vizu za putovanje u Moskvu preko Monaka. Dve nedelje iz bajke završila su se ukrcavanjem u avion za Rio, preko Amsterdama.

sarlin od monaka i princ albert
action press / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Devet meseci kasnije Mariza je rodila ćerku, u sudskom postupku nazvanu Selija. U tom trenutku je Albert prestao da joj odgovara na poruke, a ona je još godinama verovala da je on kanadski diplomata, sve dok ga nije prepoznala u italijanskom časopisu.

Albertov advokat odbacuje ovu priču kao čistu fikciju, ali Mariza je započela borbu za priznavanje i izdržavanje ćerke.

Iako ne može da novinarima da na uvid dokumenta vezane za ovaj slučaj, advokat Grimaldi tvrdi da postoje dokazi koji navode da su tvrdnje Marize s putovanja po Evropi tačne, a ona uz to želi da princ uradi DNK test.

albert od monaka i princeza sarlin
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Dugogodišnji advokat princa Alberta, Tijeti Lakoste, u francuskom časopisu "Le Point" odbacuje Marizinu priču kao lažnu i ucenjivačku, a novinaru časopisa Town & Country izjavljuje da su zahtevi pred italijanskim sudovima potpuno neutemeljeni.

Međutim Marizinim navodima se u Monaku možda ne bi davalo toliko pažnje da u decembru prošle godine princeza Šarlin nije šokirala svojom neobičnom frizurom, tačnije delimično obrijanom glavom.

sarlin od monaka
CRY-BEBERT / The Photo One / Profimedia 

Otprilike u isto vreme princeza Šarlin navodno je preskočila službeni sastanak s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, a onda je u maju odletela sama u rodnu Južnoafričku Republiku, navodno na nedelju dana, iz koje se još nije vratila u Monako.

Kao što se pisalo, Šarlin je svoju odsutnost iz kneževine opravdala lekarskim preporukama da ne leti avionom, kako joj visinski pritisak ne bi pogoršao infekciju sinusa, nastalu nakon ugradnje zubnog implantata.

Albert je s decom posetio Šarlin u avgustu, a kad se nije vratila kući ni u septembru i tako potstakla sve glasnija šuškanja, a vladar je u intervjuu za časopis People pokušao da objasni da mu žena nije otišla u egzil i da je jedini razlog njenog ostanka u Južnoafričkoj Republikici medicinske prirode.

princ alber i sarlin od monaka
Instagram 

U svom januarkom intervjuu, pre izolacije u Južnoafričkoj Republici, Šarlin je ne spominjući direktno Marizu tvrdila da je srećna, a suprugu je izražavala punu podršku.

"Moj muž mi kaže kad ima nekih problema, a ja mu često kažem da sam bez obzira na sve hiljadu posto uz njega. Stajaću uz njega šta god učinio, i u dobrim i u lošim trenucima", rekla tada je Šarlin.