Možda mi mislimo da glumci akcionih filmova uvek moraju da imaju svoje dublere, kaskadere koji će opasne scene izvesti bezbedno. Ipak, snimanje filmova nije tako lak zadatak i često dolazi sa rizikom.

Dok se Holivud trenutno trese zbog nesreće u kojoj je učestvovao Alek Boldvin, prisetimo se glumaca koji su takođe imali slične probleme. Dok su jedni gotovo gušili na setu, druge je sekunda delila od smrti zbog infekcija, a jednu zvezdu je pregazio konj.

Šarliz Teron

sarliz teron
Shutterstock 

Na setu filma "Aeon Flux" slavna glumica Šerliz Teron pokušala je da napravi salto unazad, a ostala je maltene "paralizovana". Naime, sletela je na vrat i zbog njene povrede snimanje je bilo pauzirano na osam nedelja.

Ed Haris

Dugo se šuškalo da je na setu drame "The Abyss" Ed Haris udario Džejmsa Kamerona u lice. Međutim, Kameron je zaboravio da napomene Harisu da će se boca sa kiseonikom isprazniti pre nego što kamere završe sa snimanjem jedne scene. Zbog toga je glumac nakon udarca jedva disao.

Džeki Čen

Džeki Čen je poznat po svojim vratolomijama u brojnim filmovima i zbog je jedan od omiljenih glumaca mnogih. Međutim, u akcijskoj komediji "Armour of God", Džeki Čen je zadobio ozbiljnu povredu kada je glavom udario u stenu.

Hitno je prevezen u bolnicu na operaciju, a dan danas zbog toga ima rupu na glavi koja je prekrivena posebnom plastikom.

Majkl Džej Foks

majkl dzej foks
LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia 

Holviudskom glumcu je malo falilo da počini samoubistvo na setu filma "Back to the Future Part III". Naime, Foks je insistirao da sam odglumi scenu kad njegov liki visi. Produkcija mu je to dopustila pod uslovom da zna gde treba da stavi ruku.

Međutim, Mjakl nije uspeo tačno da je pozicionira, pa se gušio dok nije pao u nesvest.

Tom Henks

tom henks
printscreen/youtube 

Nakon što je zaradio malu posekotinu u poznatom filmu "Cast Away", Tom Henks dobio je potencijalno smrtonosnu infekciju. Odmah je otišao u bolnicu gde je ležao nekoliko dana.

Hali Beri

hali beri
Matt Petit/AMPAS / Zuma Press / Profimedia 

Hali Beri snimala je poznati triler "The Call" kad je udarila glavom u beton i onesvestila se. Srećom, brzo se oporavila.

Gerard Batler

Gerard Batler imao je blizak susret sa smrću na setu. Naime, glumac je surfovao u mestu u Kaliforniji koje je poznato po opasnim vodama. Pao je sa daske i poklopio ga je jaki talas zbog čega nije mogao da izroni sam.

Džejson Stejtam

Britanski akcijski glumac Džejson Stejtam izbegao je smrt za dlaku 2014. godine na setu filma "The Expendables 3". Naime, vozio je automobil kojem su u vožnji otkazale kočnice. Nije imao izbora nego da iskoči nekoliko trenutaka pre nego što je ono sletelo u vodu.

Dženifer Lorens

dzenifer lorens
Shutterstock 

Oskarovka Dženifer Lorens morala je da trči kroz tunel za snimanje filma "The Hunger Games". Međutim, aparat koji je pravio maglu se pokvario i napunio zatvoreni prostor sa toliko dima da je Dženifer morala da pobegne jer je osetila gušenje.

Džoni Dep

dzoni dep
Shutterstock 

Džoni Dep pao je sa konja na snimanju Diznijevog filma "The Lone Ranger". Kao da to nije dovoljno grozno, konj je u jurnjavi nastavio da gazi glumca.

Silvester Stalone

silvester stalone
Ron Wolfson, 2002 All Rights Reserved / Everett / Profimedia 

Legendarni Silvester Stalone više puta se susreo sa situacijama u kojima je mogao da izgubi život. Ipak, zbog jedne je završio na inteznivnoj nezi čak 9 dana.

Naime, na setu filma "Rocky IV", Stalone je zatražio kolegi da ga "odvali", a ovaj ga je toliko jako udario da su mu rebra stisnula prsa zbog čega mu je nastradalo srce zbog oticanja.