Prošlo je osam godina od kako je najbolji vozač Formule 1 Mihael Šumaher, doživeo stravični nezgodu na skijanju zbog koje je završio u komi i od tada ga javnost nije videla.

Sada nakon toliko godina njegova porodica rešila je da o svemu progovori u dokumentarcu koji ce biti prikazan 15. septembra na Netfliksu.

Publika će imati prilike da vidi do sada neobjavljene porodične snimke i priče kao i obraćanje njegove dece i supruge.

U najavi za dokumetarac, porodica otvoreno govori o uspesima Šumahera i njegovoj snažnoj ličnosti koja mu je pomogla da postane jedan od najboljih. Između ostalog dotakli su se i nezgode koja se dogodila na skijanju pre osam godina.

mihael sumaher sa porodicom
Youtube 

Korina, Šumaherova supruga, govorila je čoveku svog života koga javnost nije videla od nesreće 2013. godine.

"On je veoma mentalno jak. Svaki dan mi pokazuje koliko je snažan čovek", rekla je Korina, a njen sin Mik je rekao da kad god pogleda svog oca pomisli: "Želim da budem baš kao on jednog dana".

mihael sumaher sa suprugom
Shutterstock 

Dokumentarac prati Mihaelov život od samih početaka i prve pobede pa sve do samog trona i svetskog šampiona Formule 1.

Kobnog dana na skijanju u Francuskoj Šumaher je doživeo nesreću do koje se još uvek nije oporavio. Gotovo da se cela njegova porodica povukla i niko zbog njegovog teškog zdravstvenog stanja i želje za privatnošću se nije oglašao u javnosti.

Tek početkom 2019. godine supruga Korina se prvi put oglasila i objavila njegovu fotografiju na Instagramu uz komentar "Nastavi da se boriš".

Rajner Ferling, čelni čovek kluba navijača Mihaela Šumahera, tada je izjavio da se nada da će se Šumaher uskoro pojaviti u javnosti.