Tragična smrt američke glumice i zvezde serije "Glee" Naje Rivere šokirala je njene obožavatelje, porodicu i prijatelje, koji se i danas teško mire s njenim gubitkom.

33-godišnja Naja život je izgubila prilikom pada s čamca, a u nesreći je uspela da spasi tada 4-godišnjeg sina Džozija, s kojim je krenula na plovidbu jezerom Piru.

"Prikupila je dovoljno energije da vrati sina na čamac, ali nedovoljno da spasi samu sebe", izjavio je šerif okruga Ventura Bil Ajub u kojem se tragični slučaj dogodio.

Maleni je spasiocima koji su ga pronašli rekao da je njegova mama otišla da pliva, ali da se nije vratila i da je video kako nestaje pod vodom, a nakon toga je zaspao.

naja rivera
Instagram 

Da je Naja Rivera nestala, otkriveno je nakon što nije vratila iznajmljeni čamac i nakon što je na njemu pronađen jedan prsluk za spašavanje, dok je drugi nosio dečak.

Nakon šestodnevne potrage njeno beživotno telo je pronađeno na severoistočnom delu jezera, a porodica nadu da će je pronaći živu nije gubila sve do kraja.

"Porodica je svakodnevno bila na jezeru, nadala se i komunicirala s našim istražiteljima", izjavio je šerif.

Naja se proslavila kao Santana Lopez u hit-seriji "Glee", koja se prikazivala od 2009. do 2015. godine. Deo gledalaca je zaključio kako ekipu serije prati neka vrsta prokletstva jer osim Naje među živima više nisu ni njene kolege Kori Montei i Mark Sejling.

Osim u "Glee" Naja, za koju su svi imali samo reči hvale, pojavila se u seriji "Kraljevska porodica", u kojoj je počela da glumi sa samo četiri godine, a dobila je nominaciju za najbolju mladu glumicu, u komediji "Gospodar prerušavanja" i seriji "Step Up".

Instagram Naja Rivera

Naja je sina Džozija dobila s bivšim suprugom, glumcem Rajanom Dorsijem, a nakon glumičine smrti svet su obišle vesti kako se njena sestra Nikalaja uselila kod Rajana.

On je komentarisao da ga je to zamolio njegov sin i rekao je da se neće obazirati na zlobne komentare. Glumac je zahvalio Nikalaji što je život i manekensku karijeru stopirala kako bi mu pomogla s odgojem sina nakon tragične sestrine smrti.

Pre venčanja s glumcem Naja je bila u vezi s Big Šonom nekoliko meseci do aprila 2014., kada je ispričala da je za njihov raskid saznala kada i ostatak sveta.

Šon je sve objavio na internetu, a s njom navodno pre toga ni o čemu nije razgovarao. Nakon Dorsija, bila je u vezi bivšim fudbalerom Džermijanom Džonsom, i to od januara 2020. godine pa sve do svoje smrti.