Potraga za tridesettrogodišnjom glumicom, pevačicom i manekenkom Najom Riveromtrajala je šest dana, a njeno beživotno telo pronađeno je u Kaliforniji, u jezeru Piru.

Lekari okruga Ventura izvršili su obdukciju, a analize su pokazale da je ovakav ishod usledio slučajnim utapanjem, kada je Naja spasavanjem svog četvorogodišnjeg sina izgubila i svoj život. Obdukcija je pokazala da glumica nije koristila nedozvoljene supstance.

„Okolnosti i vizuelne karakteristike su ukazivale da se radi o telu Naye Rivere, a identitet je potvrđen. Urađeno je rendgensko snimanje i obavljena je potpuna obdukcija. Nalazi su u skladu sa utapanjem i stanje tela je u skladu sa vremenom kada je bila potopljena. Nisu identifikovane traumatične povrede ili procesi bolesti", saopštio je stručan tim i dodao je Najin sin rekao da mu je mama pomogla da se popne na brod a potom je video kako nestaje u vodi.

Ipak, strani mediji navode da se retko pliva u ovom jezeru zbog njegove opasnosti. Sada, nakon ove nesreće, pokrenuta je peticija da se plivanje u njemu zabrani i da jezero bude namenjeno isključivo vožnji plovilima.