Kada je tog kobnog 8. jula nestala na jezeru Piru, potraga za američkom glumicom Najom Riverom trajala je šest dana. Neprekidno i borbeno. Rezultati obdukcije utvrdili su da se radi o nesreći i slučajnom utapanju u jezero, a njen četvorogodišnji sin rekao je da ga je majka izbavila iz vode a potom se nije vratila.

Glumac Rajan Dorsi, suprug Naje Rivere, emotivnom porukom se oprostio od glumice. On je otkrio da su zajedno proveli dan pre nego što je nestala, plivajući i uživajući na jezeru. Podsetimo, nakon ove nesreće pokrenuta je peticija za zabranu plivanja u ovom jezeru zbog njegove opasnosti.

„Ovo nije fer. Nemam dovoljno reči da izrazim tugu i prazninu koja je ostala u našim srcima. Ne mogu da verujem da je ovo život sada. Ne znam da li ću ikada poverovati da se to zaista desilo. Bila si ovde samo dan ranije i plivala sa Džosijem. Život baš nije fer“, započeo je Rajan i dodao:

„Zahvalan sam na našem zajedničkom vremenu i putovanju koje nas je spojilo i što nam je sudbina podarila najslađeg sina koga smo mogli da poželimo. Govorila si mi: "Rajane prestani non stop da nas snimaš". Drago mi je da te nisam poslušao, jer sada imam na hiljade fotografija i video snimaka koje će Džosi zauvek imati i znaće da ga je mama volela više od života, kao i koliko smo se svi zajedno zabavljali dok je rastao. Život ima i lepa i loša vremena, ali su loša vremena uz Džosija malo manje teška, zato što će deo tebe uvek biti uz nas. Nikada neće zaboraviti ko ga je rodio. Nedostaješ nam. Volećemo te zauvek. Volimo te Mip - napisao je glumac.

"Držite svoje bližnje uz sebe i uživajte u vremenu koje imate sa onima do kojih vam je stalo", napisao je Rajan u svojoj posveti supruzi.

 „Budi ljubazan prema sebi, budi ljubazan prema drugima, oprosti, zaboravi... Ako nemaš ništa lepo da kažeš, onda bolje ćuti. Postoji mir u tišini. Vreme na Zemlji je dragoceno i jednostavno nikad ne znate šta bi moglo da se dogodi", reči su Najinog supruga.

Pre nego što su se venčali 2014. godine, Naja i Rajan bili su dugogodišnji prijatelji. U braku su dobili sina Džosija, a 2018. godine odlučili su da se razvedu. Ipak, to ih nije omelo da ne ostanu u dobrim odnosima, pa su tako imali i zajedničko starateljstvo nad sinom.