Godinu dana jednog od najkreativnijh imena u svetu mode Olivijea Rustena nije bilo moguće videti u javnosti.

Dizajner koji je kreativni direktor poznatog brenda "Balmain" sada se konačno oglasio na svom Instagramu i otkrio šta se dogodilo.

Podelio je fotografiju na kojoj je u zavojima sa jezivim povredama na licu pojasnivši da je preživeo jezivu nesreću u kom je zadobio brojne opekotine.

"Prošlo je godinu dana, i konačno sam spreman da ovo podelim s vama. Krio sam se predugo i vreme je da znate", započeo je on.

"Tačno pre godinu dana, eksplodirao je kamin u mojoj kući. Probudio sam se u bolnici u Parizu, gde su divni stručnjaci brinuli o meni uprkos ogromnom broju kovid pacijenata. Ne mogu da im se zahvalim dovoljno. Uradio sam sve što sam mogao da sakrijem ovo od javnosti. Pokušao sam da ne saznaju ni prijatelji, ni saradnici... Nisam ni siguran zašto sam se ovoga toliko stideo. Opsesija savršenstvom po kojoj je modni svet poznat, i moja urođena nesigurnost, naterali su me na to", napisao je Olivije.

"Dok sam se oporavljao, radio sam dan i noć. Krio sam lice maskom, nosio rolke i duge dukave da ljudi ne bi videli ožiljke. Danas, slobodan sam i srećan. Počinjem novo poglavlje života sa osmehom na licu i srcem punim zahvalnosti. Hvala onima koji su mi pomogli da se oporavim i čuvali moju tajnu", završio je dizajner nakon čega su se poruke podrške samo ređale jedna za drugom.

Inače, Olivije je imao samo godinu dana kada ga je prihvatila porodica iz Bordoa. Školovao se za dizajn i karijeru počeo u uglednoj modnoj kući "Roberto Kavali", a 6 godina kasnije došao je u "Balman" zahvaljujući ogromnom talentu.

olivije rusten postao je kreativni direktor balmana sa samo 25 godina
Reynaud Julien/APS-Medias/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Imao je samo 25 godina kada je postao kreativni direktor, a koliko je dobar u svom poslu svedoči i to što je prodaja muške kolekcije skočila u rekordnom roku, a profit se uvećao za čak 20 odsto, a sada je sve ono što je preživeo pretočio u novu kolekciju, koju je nazvao "Rebirth & Freedom", a koja je inspirisana zavojima i peridom oporavka.