Svet je obišla vest da je modni dizajner Tom Ford ostao bez supružnika sa kojim je proveo više od tridest godina. Modni novinar Ričard Bakli preminuo je u njihovom domu u Los Anđelesu u 72. godini.

Njih dvojica su zajedno proveli 35 godina. Čini se kao večnost u svetu mode, intriga i silnih miliona dolara kojima su bili okruženi.

Kada su se Tom i Ričard prvi put sreli, odmah su se zavoleli, a o tom sudbinskom susretu slavni dizajner često je pričao.

- Bila je to ljubav na prvi pogled. Sećam se da sam se prvo strašno uplašio njegovih očiju, toliko da nisam mogao da gledam u njih. Nešto je u njima govorilo da će me zarobiti do kraja mog života i tako je i bilo. Bilo je istovremeno i divno i strašno. Dok se vožnja liftom završila, znao sam da je on taj za mene - rekao je svojevremeno Tom Ford.

tom ford i ricard barkli
Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Tom Ford i Ričard Bakli upoznali su se 1986. godine u liftu. Oboje su prisustvovali modnoj reviji, a dizajner je bio njihov zajednički prijatelj.

Oko 10 dana posle fatalnog susreta, desila se scena koja ih je zauvek spojila.

- Neko je pitao Ričarda da li se viđa sa nekim. Rekao je: "Ne, ali dopada mi se jedan mladić kog sam video na reviji". U tom trenutku, otvorila su se vrata lifta a u liftu sam bio ja! Ričard je utrčao i praktično zaplesao od sreće. Na kraju vožnje, rekao sam mu: "To je to! Ti si onaj pravi za mene! Prodato! - prisetio se dijazner.

Imali su svega tri sastanka, i već četiri nedelje posle prvog susreta živeli su zajedno.

- Dao mi je ključeve svog stana i više se nismo razdvajali - ispričao je dizajner.

- Kada smo počeli da živimo zajedno, on je u tu fazu svog života došao sa 38 godina, a ja sa 25, ali obojica smo bili spremni da se smirimo i zaljubimo i sa nekim provedemo život- naglasio je Tom.

tom ford i ricard barkli
Agence / Bestimage / Profimedia 

Tri godine nakon što su počeli da žive zajedno, Barkliju je dijagnostikovan rak. Iako su to doživeli kao tragediju, dizajner naglašava kako je to samo učvrstilo njihov odnos i produbilo ljubav koju su osećali jedan za drugog.

Njih dvojica su sklopili brak 2014. godine, a imaju i sina - Aleksandra Džona Baklija Forda. Inače, bogatstvo Baklija procenjeno je na 20 miliona dolara, što uključuje svu nepokretnu imovinu, ušteđevinu i prihode.

Primarni izvor bogatstva su mu prihodi koje je ostvario u novinarskoj karijeri, a uvek se dičio svojim skromnim načinom života i mudrim investicijama zahvaljujući kojima je uspeo da dođe do tolike sume novca.

S druge strane, bogatstvo Toma Forda procenjeno je na 500 miliona dolara.

tom ford i ricard barkli
INFphoto.com / INSTAR Images / Profimedia