Poznati glumac Vil Garson, koga svi poznaju po planetarno popularnoj seriji "Seks i grad", u kojoj je tumačio šarmantnog Stenforda Bleča preminuo je u 57. godini.

Još uvek nije potvrđen tačan uzrok smrti, ali poznato je da se duže vreme borio sa kancerom.

Tužnu vest potvrdio je njegov sin na Instagramu.

Mnogo te volim, tata. Počivaj u miru i drago mi je što si svoje avanture delio sa mnom i što si uspeo da postigneš toliko mnogo. Tako sam ponosan na tebe. Uvek ću te voleti, ali izgleda da je vreme da kreneš u samostalnu avanturu.

Uvek ćeš biti sa mnom. Volim te više nego što ćeš ikada znati i drago mi je da si sada u miru. Oduvek si bio najteža, ali i najsmešnija i najpametnija osoba koju poznajem. Drago mi je što si mi dao svoju ljubav. Nikada to neću zaboraviti ili izgubiti", napisao je on.

vim garson preminuo
Juan Rico / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Portparol HBO-a takođe je potvrdio da je Garson preminuo.

"Vili Garson je bio u životu, kao i na ekrnau, odani prijatelj i jarko svetlo za sve u njegovom univerzmu. On je stvorio jedan od omiljenih likova u HBO panteonu i bio je član naše porodice gotovo 25 godina.

Duboko smo pogođeni što smo saznali za njegovu smrt i izražavamo iskreno saučešće njegovoj porodici i voljenima".

seks i grad
Profimedia 

Podsetimo, u seriji "Seks i grad" Garson je tumačio lik bliskog prijatelja Keri Bredšo Stenforda Bleča, a učestvovao je i u snimanju novih epizoda za nastavak "And Just Like That..." koje bi trebalo da počnu sa prikazivanjem u martu naredne godine.