Kraljica popa Madona oglasila se na svom Instagramu povodom slučaja Britni Spirs i tome da pevačica već više od deset godina živi pod starateljstvom svog oca.

Madona je u emotivnoj objavi na svom Storiju dala punu podršku svojoj mlađoj koleginici.

"Ropstvo je ukinuto veoma davno! Smrt pohlepnom patrijarhatu koji to već godinama čini ženama. Ovo je kršenje ljudskih prava!", rekla je Madona.

"Britni, dolazimo da te izbavimo iz zatvora", dodala je kraljica popa.

madona dala porsku britni spirs
Instagram 

Na fotografiji koja je stajala uz tekst bila je slavna pevačica koja je nosila majicu sa imenom svoje koleginice.

Madona je posljednja zvezda koja se priključila pokretu "Free Britney" nakon njenog potresnog saslušanja na sudu prošlog meseca, odnosno juna. Takođe je rekla da Britni "može da se brine" za sebe i da je to mogla da radi "poslednjih mnogo godina".

Podsetimo, Spirsova se nalazi pod starateljstvom od 2008. godine, kada je imala problema s mentalnim zdravljem. Tada je svu brigu o finansijama i ličnim potrebama preuzeo njen otac, Džejmi Spirs.

Od kraja prošle godine, Britni je pokrenula sudski proces o raskidu starateljstva, a nedavno je izjavila da je odnos između s ocem bio traumatičan i nasilan te da želi život nazad.

britni spirs
Profimedia 

Međutim sudija, koja je bila odgovorna za slučaj pred Višim sudom u Los Anđelesu, prošle nedelje potpisala presudu kojom je Džejmi Spirs i dalje ima starateljstvo nad životom svoje ćerke.

Ova odluka suda nije direktan odgovor na prošlonedeljno ročište, gde je Britni u svedočenju iznela potresne detalje o životu pod očevim višegodišnjim starateljstvom.

Naime, kako navodi Variety, sud ne može doneti nikakvu presudu na osnovu Brintinog svedočenja, jer još uvek nije podnela zahtev za ukidanje očevog konzervatorskog nadzora.

Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia, Wagner AZ / BENS / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Britni Spirs