Iskorak

Stanite uspravno, sa stopalima raširenim u širini kukova i podignutim rukama ispred. Napravite korak napred desnom nogom. Savijte oba kolena i rotirajte torzo udesno. Vratite se u početni položaj i ponovite pokret na levoj strani. Menjajte strane dok ne završite vežbu.

"Zatvorenički" čučanj

Stanite sa nogama malo širim od širine kukova, a stopala paralelno sa dlanovima na zadnjem delu glave, tako da su vam lakti širom otvoreni. Obavezno povucite laktove i podignite grudi, lagano se savijte u kukovima, a istovremeno savijte kolena i spustite u sedeći položaj. Ispravite se nazad i ponovite.

Dobro jutro vežbe

Stanite sa stopalima u širini kukova i dlanovima na potiljku tako da su vam laktovi širom otvoreni. Uvlačite stomak ka leđima, a leđa držite neutralnim dok pritiskate zadnjicu unazad. Torzo povlačite ka nazad dok vam leđa ne budu skoro paralelna sa podom. Ispravite se nazad i ponovite.

Trbušnjaci

Lezite na zemlju i raširite stopala što je moguće šire, ne odvajajući ih od poda. Držeći ruke na potiljku ili pored glave, sedite dok telo ne formira ugao od 90 stepeni. I dalje znate i sami.

Dodir prstima

Lezite na leđa, držeći tegić i podignite noge dok ne budu vertikalne sa podom. Ispružite ruke, podignite ramena sa poda i pokušajte dodirivati stopala rukama. Vratite se u početni položaj i ponovite.

Smernice: Svaku vežbu radite pet puta, tj. setova. Svaki segment radite 30 sekundi koje prati odmor od isto toliko vremena. Odmarajte minut, do minut i po između svake runde.