Poznate dame konstantno su izložene pogledima i znatiželji javnosti, a u šou-biznisu imperativ je izgledati dobro, mladoliko i u top-formi. Zato i ne čudi što neke od njih pribegavaju nekim prilično bizarnim metodama mršavljenja.

Evo nekoliko primra apsolutno neverovatnih dijeta poznatih ličnosti.

1. Ledi Gaga

Priča se da se Ledi Gaga zaklinje u dijetu sa viskijem. Za ovu dijetu možete piti viski kad god želite i jesti obroke sa malo ugljenih hidrata. Morate i da vežbate uz to, tako da ćete možda morati da vežbate kada ste mamurni. Očigledno, dijeta je veoma efikasna, ali pitamo se da li će vaš šef biti srećan kada popijete par viskija na poslu.

ledi gaga
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

2. Madona

Dakle, šta kraljica popa čini da izgleda tako neverovatno u svojim godinama? Ona gleda u mesec da shvati šta može da jede. Madona živi po principima dijete vukodlaka, baš kao i Demi Mur. To znači da možete da uradite čišćenje vodom ili sokom samo kada je pun ili mlad mesec i živite prvenstveno na sirovom mesu. Osim toga, Madona jede nekoliko različitih vrsta morskih algi kako bi održala svoju vitku figuru.

madona
Shutterstock 

3. Gvinet Paltrou

Sama Gvinet Paltrou je rekla da praktikuje nešto što se zove 'eliminacija'. To znači da ona ne jede gluten, mlečne proizvode ili crveno meso tokom perioda od 21 dan. Prema Gvinet, ona je potpuno očišćena nakon tih 21 dan i takođe je smršala.

gvinet paltrou
Shutterstock 

4. Bijonse

Iako je Bijonse poznata po svojim oblinama, morala je da smrša nekoliko kilograma za ulogu u filmu Dreamgirls. Da bi se to dogodilo, uradila je „glavno čišćenje“, a to je značilo sedmodnevno čišćenje sokom. Uz ovakvo čišćenje pijete mešavinu vode, limunovog soka, javorovog sirupa i kajenskog bibera i ne jedete ništa.

bijonse
Shutterstock 

5. Liv Tajler

Ikona i glumica devedesetih Liv Tajler je već neko vreme u Holivudu i još uvek izgleda blistavo kao i uvek. Da bi ostala u formi, ona ima jednostavan trik: hladni tuš. „Ovaj savet sam dobila od prijatelja. Hladna voda dovodi do zatvaranja kutikule vaše kose i skuplja vene, a uvek se osećam kao da sam tanja“, objašnjava Liv. Ne zvuči nam baš efikasno, ali možda bi vredelo pokušati, zar ne?

liv tajler
Shutterstock 

6. Riz Viterspun

Kako poznata glumica održava svoje telo u formi? Uz hranu za bebe. Male tegle hrane bogate vitaminima idealne su za niskokaloričnu ishranu.

Ris Viterspun
Shutterstock 

7. Natali Portman

Možete li zamisliti da morate da trenirate do figure koju je imala Natali Portman u Crnom labudu? Za ovu ulogu glumica je morala da smrša ne manje od 10 kilograma. Ovaj cilj je postigla živeći na ishrani u kojoj se koristi isključivo badem i šargarepa.

natali portman
Shutterstock