Kada je izgled poznatih u pitanju, lako je pomisliti da su poznati rođeni pod srećnom zvezdom te da im nikakve dijete i treninzi nisu potrebni.

Ipak, istina je potpuno drugačija, a neke od naših najvećih zvezda i najlepših žena na ovim prostorima u nekom trenutku života susrele su se sa viškom kilograma koje su se mučile da skinu.

Samo čvrstom voljom i disciplinom rešićete se viška koji vam smeta, a u nastavku pročitajte čega su se pridržavale Emina Jahović, Nataša Bekvalac, Dragana Kosjerina, Tijana Dapčević, Katarina Grujić, Milica Todorovii i Ana Nikolić da bi liniju dovele do savršenstva.

Emina Jahović

Zgodna pevačica godinama se pridržava zdravih navika, a iz kuće je izbacila šećere, grickalice, ugljenje hidrate u globalu. U istom naletu odrekla se i alkohola, kao i kasne večere.

Umesto toga ona je nezdrave namirnice zamenila salatama, voćem, svežim i termički obrađenim povrćem, mesom, dok umesto sokova najčešće pije običnu vodu, vodu sa limunom, pomorandžom, đumbirom ili čajeve.

emina jahovic
ATA Images/Antonio Ahel 

Nataša Bekvalac

"Novosadska Barbika" redovno trenira, ali da bi održala savršen izgled pridržava se posebne ishrane.

Šta je dozvoljeno:sve vrste mesa (osim masne svinjetine, ali može čisto svinjsko), mlečni proizvodi sa što manje ugljenih hidrata (ne preterujte sa namirnicama kao što su feta sir, jogurt, kačkavalj), povrće (sve zeleno: kupus, zelena salata, krastavac, karfiol, brokoli, luk, paradajz, tikvice, spanać), jaja na sve načine, orašasti plodovi (po šaka dnevno), voda je jako bitna tokom celog dana (2.5 l dnevno).

natasa bekvalac
Instagram 

Ne smete da jedete:bilo kakvo pecivo, voće nikako osim nedeljom, krompir, soja, pasulj, boranija, testenina, grašak, pirinač, grickalice, slatkiši, sokovi.

Prvu listu koristite prvih šest dana, a sedmi dan unosite za doručak i ručak testeninu, krompir i pirinač, sve sem slatkog. U slučaju da zaželite neki desert, posegnite za kašikom meda ili integralnim keksom. Posle sedmog dana, krenite ispočetka sa ishranom bez ugljenih hidrata.

natasa bekvalac
ATA Images 

Za mesec dana možete izgubiti minimum 10 kilograma, u nekim slučajevima i više. Ova dijeta napada masti na najbolji način, a pritom čuva mišićnu masu.

Katarina Grujić

Pevačica je pre trudnoće liniju sredila pre svega zdravom ishranom i nije pobornik izgladnjivanja. Iz ishrane je izbacila brašno, šećer i so jer zadržava vodu, a kada joj je potrebno da brže smrša praktikuje proteinsku ishranu.

katarina grujic
ATA Images/Antonio Ahel 

Primer jelovnika:

  • Doručak: Četiri kuvana jaja i salata
  • Ručak: 300 grama piletine i salata
  • Večera: Potaž od povrća i salata

Mirka Vasiljević

Glumica je nakon svake trudnoće vratila devojačku liniju, a sve iz razloga jer se pridržava specijalnog jelovnika svih ovih godina.

mirka vasiljevic
Kurir/ Damir Dervišagić 

- Moj doručak nekada bude dobro kvalitetan - pa tu budu i jaja i neka šunka sa strane. Ali gledam da onda ne jedem hleb uz to. Ručak uglavnom bude meso sa nekim salatama ili riba, ja sam neko ko voli da proba svašta. Večera stvarno treba da bude apsolutno lagana - da kada pojedete večeru, maltene ne osetite da ste je pojeli. I najbolje bi bilo da večerate do sedam, osam sati uveče. Ili najbolje - idite da spavate pa ćete zavarati glad pa ujutru, kada se probudite, može jači doručak, otkrila je Mirka jednom prilikom.

Tijana Dapčević

Pevačica je dugo kuburila sa viškom, a specijalnom ishranom skinula je čak 45 kilograma. Sada dan započinje ovsenim pahuljicama sa čijom i crvenim voćem, za ručak obično jede ćuretinu s povrćem, a za večeru brancin ili oradu uz salatu.

tijana dapcevic
printscreen/instagram 

- Imala sam krizu u početku, ali sam dala sve od sebe da izdržim. Svi treba da se hranimo bez šećera, brašna i mleka. Tako ćemo doći do željene kilaže, međutim, kao i ostale žene i ja se često opustim pa se ugojim, rekla je Tijana.

Milica Todorović

Pevačica je 15 kilograma skinula nakon što je promenila 3 stvari: smanjila je količinu hrane koju konzumira, ali je povećala broj obroka na dnevnom nivou. Uz sve to redovno i naporno je trenirala.

milica todorovic
ATA Images 

Takđe, izbacila je grickalice i nezdravu naviku da jede dok nešto gleda na televiziji.

Ana Nikolić

I naposletku, pevačica koja je imala možda i najveću transformaciju. Ana Nikolić uspela je da specijalnim režimom ishrane skine preko 50 kilograma. Ona, kako kaže, čim ustane popije 2 čaše vode, nekad sa limunom, nekad bez.

ana nikolic
Instagram 

- Posle toga sledi moj doručak, često je to jaje na oko uz paradajz ili neko drugo povrće. Nekad možda i samo sveža salata ili pahuljice. Za vreme ručka jedem belo meso ili ribu sa barenim povrćem. Izbacila sam ugljene hidrate (belo bršno), držim se unosa kalorija od 1000kcal do 1200kcal.

ana nikolic
Instagram 

Slatkiša se potpuno odrekla, od mesa jede samo ribu, a ako ogladni u kasne sate pojede šargarepu, krastavac ili zelenu salatu, a ovo je primer njenog jelovnika:

DORUČAK:

  • 2 jajeta na oko uz jedan paradajz
  • Jogurt sa pahuljicama i 1 voće
  • jabuka i šaka oraha
  • kajsija/trešnje sa jogurtom

RUČAK:

  • supa od brokolija
  • pržene paprike sa rižom
  • losos i spanać
  • pečurke sa lukom i belo meso
  • zelena salata sa tunjevinom/škampima
  • zelje sa ribom

VEČERA:

  • jogurt
  • ili neke voćke

Uz sve to pevačica svakodnevno trenira.

Antonio Ahel/ATAIMAGES, printscreen/instagram Dijete poznatih pevačica

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!