Nekadašnja teniska zvezda Jelena Dokić oprostila se od belog sporta davne 2014. godine, a kao jedan od razloga bio je i višak kilograma.

U jednom trenutku, vaga je pokazivala čak 120 kilograma, što je, kako je kasnije i sama govorila, bio wake-up call, odnosno trenutak kada je znala da mora nešto da preduzme sa svojim životom.

jelena dokic nekad
printscreen/youtube 

Potražila je pomoć nutricioniste i kontrolisanom ishranom uspela je da vrati staru liniju u rekordnom roku. Za samo godinu ipo dana uspela je skine 53 kilograma, ali i da popravi zdravstveno stanje organizma.

- Moja motivacija je zaista veoma lična. Želela sam da budem u formi, da budem zdrava i srećna jer sam dugo bila nesrećna zbog kilograma. Moj lični konsultant Belinda mi je stvarno pomogla da stignem dovde. Nije samo u pitanju kontrola nad ishranom nego i podrška i konstantni razgovori svake nedelje - piše na zvaničnom sajtu Dženi Krejg, čiju je pomoć Jelena Dokić potražila. 

jelena dokic kontrolisanom ishranom skinula je 53 kilograma
printscreen/instagram Jelena Dokić nakon gubitka kilograma 2018. godine

Jelena je na svom Instagramu podelila i kako je izgledao proces mršavljenja, a program Dženi Krejg sastojao se od šest obroka dnevno. Jelovnik se pravi prema onome šta osoba koja želi da smrša voli da jede ili prema njenom životnom stilu. Veoma se vodi računa o količini svakog obroka i njegovoj kalorijske vrednosti. U toku dana ne sme se prekoračiti kalorijski unos od 1200 kalorija.

jelena dokic izbacila je secere i belo brasno iz ishrane
Instagram 

Jelena je otkrila da nije gladovala, a da su rezultati veoma brzo postali vidljivi. Kako je rekla, samo 2 stvari su joj bile zabranjene - sve vrste šećera (slatkiši, gazirani sokovi...) i belo grašno. Uz to je i redovno trenirala i šetala.

Primer jelovnika:

Doručak: integralni hleb sa mocarelom, paradajzom, bosiljkom i bademima i kafa.
Užina: jagode i grožđe
- Ja obožavam voće. Ovo je sjajna užina za bilo koje doba dana i tako je dobra za vas. Toliko vitamina, minerala, antioksidanata i, što je najvažnije, sve je prirodno i nije obrađeno - napisala je Jelena.

Ručak: mediteranski omlet sa lukom i sirom, koji je na sajtu Dženi Krejg predstavljen kao mediteranski omlet Jelene Dokić i za koji se nudi recept.

Za omlet vam je potrebno: šolja listova spanaća, ¼ crvenog luka iseckanog na kocke, 4 isečena čeri paradajza, ¼ iseckane crvene paprike, 20 g drobljene fete sa malim procentom mlečne masti, 1 kašika svežeg seckanog bosiljka, 1 kašika sveđeg seckanog peršuna, balzamiko sirće, mlevena paprika.

Priprema: napravite salatu od listova spanaća, crevnog luka, paradajza, paprike, fete sira, bosiljka i peršuna. Stavite sastojke u činiju i prelijte balzamiko sirćetom i mlevenom paprikom. Zagrejte omlet i luk prema uputstvima. Servirajte uz salatu.

Užina: čokoladni puding sa fruktozom
Večera: supa od povrća.
Užina: miks kikirikija i nudli od integralnog brašna