Jelena Dokić nekada je bila jedna od najvećih teniserskih nada Srbije, za koju smo svi ponosno navijali još dok je igrala pod zastavom Srbije i Crne Gore. Međutim, nakon brojnih mučnih trenutaka u životu povukla se iz sveta tenisa, a danas radi kao analitičarka na jednoj australijskoj televiziji.

U poslednje vreme ponovo je aktuelna ponajviše zbog knjige koju je napisala, a Tviterom kruži snimak gostovanja u jednoj emisiji.

Naime, Jelena je nedavno gostovala u emisiji u koju je pozvana kao analitičarka. Na pitanje da prokomentariše Ešli Barti, reagovala je sledećom rečenicom:

"Zaista jeste neverovatna, ali samo želim da kažem ovo pre nego što se raspadnem. Dajte mi 15 sekundi", rekla je Jelena Dokić, a stvar na koju je želela da se osvrne je odnos Ešli Barti sa njenim roditeljima.

Jelena Dokić je mnogo puta govorila o problemima koje je imala sa svojim ocem Damirom koji je bio nasilan prema njoj na sve moguće načine. Zbog toga ju je posebno potresao odnos Ešli sa njenim roditeljima.

"Želim da pozdravim njene roditelje, Roberta i Džozi, jer ljudi potcenjuju značaj porodice. Ona stalno priča o tome. Kao neko ko nije imao tu podršku kažem da je to jako bitno. Ovo će biti primer roditeljima u Australiji i širom sveta ne samo kako da odgaje šampiona, već i sjajno ljudsko biće", rekla je Dokićeva.

A recept za roditeljski uspeh je po njenom mišljenju jasan.

"Podržite ih, nemojte ih pritiskati i budite tu za njih. Zato je ona tu. Veliki pozdrav za njih, svaka čast", rekla je Jelena Dokić.

Podsetimo, prošle godine je Jelena Dokić dala veliki intervju britanskom Telegrafu u kome je govorila o svom odnosu sa Damirom Dokićem.

"Prošla sam kroz mnogo toga, ali nije bilo mnogo opcija. Bilo je ili da prođem kroz to ili da odustanem. Umalo se nisam ubila u toj fazi. Bez obzira koliko bi stvari postale teške, zbog zlostavljanja koje je činio moj otac, nasilja i maltretiranja, želela sam uvek kao i u tenisu da pronađem izlaz. Verovala sam da postoji nešto bolje, da mogu da pronađem rešenje. Za to sam se borila - da imam bolji život jednog dana", izjavila je Jelena Dokić (37) koja nije u kontaktu sa ocem, a koja već duže vreme živi u Melburnu u Australiji.

Još jedna stvar zbog koje je bila nedavno u fokusu javnosti bila je i njena transformacija.

Početkom 2018. godine rešila je da se vrati u formu, a na Instagramu je objavila sve faze transformacije. Za prvih šest meseci skinula je 22 kilograma, pa je zatim u narednih 12 meseci izgubila još 31 kilogram.

Kako je Dokić svojevremeno otkrila, pratila je program Dženi Krejg koji se sastoji od šest obroka dnevno. Ipak, suočila se sa čuvenim jo-jo efektom. Međutim, kako je kroz ceo život borac koji ne odustaje, sigurno je i ovo još jedna bitka u kojoj će odneti pobedu, a kako je čuvena teniserka izgledala nekad, a kako sad, i koliko se promenila, pogledajte u galeriji ispod:

printscreen/instagram Jelena Dokić nekad i sad