Bivša teniserka Ana Ivanović godinama je u skladnom braku sa nekadašnjim fudbalerom Bastijanom Švajnštajgerom. Mnogi ih smatraju idealnim parom, a u korist tvrdnji idu i njihove fotografije na kojima su uvek nasmejani, a takva su takođe i zajednička pojavljivanja u javnosti.

Međutim, na kraju dana, zaboravljamo da smo svi ljudi od krvi i mesa, te da su nesuglasice i neslaganja normalni u svakom odnosu, a da je najbitnije kako ćemo problem rešiti. 

Upravo na ovu temu Ana je progovorila za nemačke medije i istakla da njihov brak nije idealan kako se smatra, a ujedno je otvorila i dušu o sinovima, njihovom odrastanju ali i zašt oje rano prekinula karijeru.

"Smatram da je veoma važno što sam u prilici da se u prvih nekoliko godina razvoja svoje dece stalno nalazim uz njih i što sam dane karijere i napornih treninga i rada završila pre majčinstva. Priznajem, toliko obaveza imam oko dece i brige za njihovo odrastanje, da na kraju dana obično budem umorna za sve ono što sam želela da učinim sebi. Ipak, deca su u takvom uzrastu da ne želim ništa više od toga da provodim vreme s njima i svakog dana otkrivam nešto novo o njima", rekla je Ana za jedan nemački magazin.

ana ivanovic bastijan svajnstajger
Screenshot/Instagram Osim tradicionalne srpske čestitke, tu je bila i česnica

Pravog partnera, ali i podršku pronašla je u nekadašnjem fudbaleru Bajerna iz Minhena Bastijanu Švajnštajgeru.

"Podržavamo se jer znamo kroz šta je prolazio onaj drugi. Naravno, daleko je naš brak od idealnog, ali zar tako nešto postoji? Oboje znamo koliko je nekada bila teška odvojenost od porodice, koliko je izazovno bilo da fizički i mentalno dostignete svoje granice. Oboje znamo šta je predaja, ali Bastijan takođe zna i za uzbuđenje kada se penjete na planinu Olimp, kada osvajate titule. Sve smo to prošli oboje. Zato sada oboje jednako cenimo što smo u novim fazama naših života i jednako nastojimo da se posvetimo porodici koju smo zasnovali, da uživamo u svemu što smo propuštali", istakla je Ana.

Ana i Bastijan sa decom stanuju u Australiji, u malom gradiću Vastendorfu gde imaju svoj mir. Pandemija korona virusa nije im teško pala kada su na okupu i kada su zajedno.

"Iza nas je čudna godina, ali sa dvoje male dece, moram priznati da nam je čak i prijala, mnogo vremena smo provodili zajedno. Kada postanete majka, promeni vam se perspektiva i drugačije sagledate stvari. Deca su me naučila strpljenju i sada mi je veoma važno da im se posvetim. Oni su u godištu kada su veoma zanimljivi", rekla je Ana takođe nedavno, ali se i osvrnula na to šta bi jednog dana moglo da bude s njenim životom, kada deca ne budu okupirala tako značajan deo njenog celokupnog vremena.

ana ivanovic
Shutterstock 

"Uživam u ulozi majke i nekim novim projektima na kojima radim, iako mi nedostaju takmičenja. Iskreno, ne vidim sebe kao trenera u budućnosti, jer to nije nešto što me inspiriše, ali eventualno bih mogla da budem korisna kao savetnik ili mentor. Inače, imam drugačije vizije", rekla je pomalo misteriozno gospođa Švajnštajger.

Još njihovih fotografija pogledajte u galeriji:

printscreen/instagram Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger