Na dan rođenja Nikole Tesle 10. jula, pod otvorenim nebom, ispred Muzeja "Jugoslavija", Fontana "Mladost" na Senjaku (Mihaila Mike Jankovića 6) biće održana revija visoke mode na kojoj će biti predstavljeni unikatni modeli odevnih predmeta inspirisani motivima najznačajnijih Teslinih životnih tvorevina, izuma i patenata kao i čitave te epohe obeležene njegovim stvaralaštvom. Na taj način, spajajući samo naizgled nespojive različitosti, nauku i umetnost, ovaj događaj ima za cilj predstavljanje elemenata nauke kroz duh i viziju jednog mladog umetnika.

revija visoke mode povodom rodjenja nikole tesle
Promo 

Nikola Tesla je verovao da vreme ne postoji. Danas, 165 godina od njegove smrti, nakon što su njegovi patenti sa papira prešli u realnost koju živimo, sa sigurnošću se može reći da u njegovom slučaju vreme nikada zaista i nije bilo bitan faktor.

 Tako će dana, 10. jula 2021.godine, 165-ti jubilej i njegov rođendan biti obeležen značajnim kulturnim događajem, predstavljenim kroz umetnički izraz i viziju mlade talentovane modne dizajnerke Dejane Milosavljević.

revija visoke mode tesla
Promo 

Kao predstavnik generacija na kojima su dela Nikole Tesle ostavila traga, osnovna zamisao projekta ove mlade umetnice nastala je iz potrebe i zahvalnosti da se kroz njen lični talenat i umeće predstavi sa nešto drugačijom vizijom i umetničkim izrazom svetski doprinos velikog naučnika, njegovog značaja za celo čovečanstvo, a sve to na jedan sasvim novi, savremeniji i inovativniji način.

Eksponati će usled velikog interesovanja biti predstavljeni u okviru "putujuće izložbe" i u drugim gradovima naše zemlje.

Revija će biti održana u skladu sa epidemiološkim merama usled Kovid pandemije, a voditelj i konferansije će biti naš poznati dramski umetnik, glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Nebojša Milovanović.