Konačno su stigli topli letnji dani, što znači da je sezona sunčanja na otvorenom zvanično počela. Sada možete uživati u jutarnjoj kafi na balkonu/ terasi ili provesti vikend popodne s prijateljima ili porodicom.

Naravno, mnogi odmah razmišljaju o renoviranju balkona i planiranju budžeta za baštenski nameštaj. No postoje načini da uredite svoj balkon ili terasu tako da izgledaju kao iz časopisa, a da pri tome ne morate potrošiti ni dinara. Zato smo istražili društvene mreže kako bismo pronašli najkreativnija rešenja koja zahtevaju samo malo vremena i volje. Većina tih ideja koristi stvari koje već imate kod kuće, čineći vašu terasu omiljenim kutkom vašeg doma.

Koristite palete, trsku i jastuke

Ovo je možda najlakši način da transformišete svoju terasu. Koristite palete kao postolje za jastuke i dodajte boho elemente poput jastuka, trske, ukrasa... Uz nekoliko cveća, jednostavnu stolicu koja može da posluži i kao sto za kafu i zanimljivu stolicu, dobijate prostor koji zove za uživanje.

Prolećna terasa koja je uređena kao u časopisu
instagram/gharaonda 

Ako već imate sto i stolice, elemente ćete lako vizuelno povezati dodavanjem prostirki, jastuka i ukrasa poput šoljica, činija ili vaza sa cvećem.

Koristite stare sanduke i božićna svetla

Stara gajba se lako može pretvoriti u udobno mesto za sedenje, za šta možete koristiti jastučiće po meri ili sunđere.

Koristite stare merdevine, police, dodajte cveće i izbacite omiljene božićne lampice koje će dati savršenu dozu svetlosti u vrelim letnjim noćima.

Koristite jastuke umesto nameštaja

Ako je vaša terasa premala, uvek možete koristiti jastuke za sedenje na podu i sto da pretvorite balkon u mesto za opuštanje. Uz mekani tepih i jednostavan sto, jastuci za sedenje su savršen dodatak.

Koristite paletu kao policu

Palete ne moraju biti samo nameštaj za sedenje. Ako imate prazan zid na balkonu i želite da ga popunite, koristite paletu kao policu. Sa solarnim svetlima i loncima, ovo će postati komad kome će se svi diviti.

Dekoracija za sveće

Pokrijte tegle tankim kanapom za boho atmosferu i koristite ih kao 'kućicu' za sveće. Takođe možete dodati kamenje na dno tegle kao podlogu na koju ćete postaviti sveće.

shutterstock_1812210559.jpg
Shutterstock