Proleće je konačno stiglo, donoseći sa sobom toplije dane, sunčeve zrake i mirise svežeg cveća. Za ljubitelje prirode koji imaju balkon, ovo je vreme za pretvaranje tog malog prostora u oazu zelenila i boja. Sa suncem koje obasjava terase, idealno je vreme da se posvete sadnji biljaka koje će oplemeniti prostor i uneti radost u svakodnevni život.

Za početak, važno je razmotriti koje biljke najbolje odgovaraju balkonskom okruženju. Kako bi biljke uspevale i cvetale u punom sjaju, neophodno je obezbediti im odgovarajuću negu. Redovno zalivanje, đubrenje i održavanje adekvatne temperature i osvetljenja ključni su faktori za uspeh. Takođe, ne zaboravite na redovno uklanjanje suvih listova i cveća kako biste podstakli dalji rast i cvetanje.

Kako da vam balkon bude lep cele sezone?

Zaista, ako su u zemlji, biljke mogu da dosegnu dublje za vlagu, u saksiji, one zavise od vaše kante za zalivanje, pogotovo jer što je kontejner manji, to je brže isparavanje! Zato je za svoj balkon bolje izabrati biljke koje prežive celo leto bez zalivanja (ili skoro). Sukulentne, mediteranske, cvetne biljke…

Sedum

Ruzmarin

Biljke za balkon: Ukrasni tušt

Majčina dušica

Biljke za zaštitu privatnosti na balkonu

Bambus

Zvezdasti jasmin

Orlovi nokti kao najmirisnija biljka na balkonu

 Bonus video

Koje biljke savršeno uspevaju na istočnom prozoru u domu TikTok/vetterplantco

   Izvor: Wanted A.N./ Casa Design