Balkon s dolaskom proleća postaje je jedno od najposebnijih mesta na kom želite što češće da boravite. Dolazak proleća znači i početak prolećnog čišćenja, a ako i vi želite da svom balkonu poklonite nešto novo, donosimo vam nekoliko predloga za uređenje koji će vam pomoći da još više uživate u čarima otvorenog prostora u svom domu.

Dekorativne lamice

Pored toga što su praktične i omogućavaju vam da ostanete na balkonu čak i tokom večeri, dekorativne lampe će stvoriti romantičnu atmosferu bez premca! Možete ih postaviti na plafon, provući niz police ili uz gelender, a gde god odlučite da ih postavite, intimna atmosfera je zagarantovana.

Obogatite balkon elementima prirode

Šarene sadnice koje ne zahtevaju puno prostora i sunca jedno su od omiljenih rešenja kojima svom balkonu možete dati boju, toplinu i atmosferu kao da ste usred prolećne livade.

Kada odaberete idealne biljke za svoj balkon, vreme je da odaberete saksije koje dolaze u različitim dizajnom, veličinama i bojama, tako da ćete imati pregršt opcija da oživite svaki kutak vašeg balkona raznim veselim nijanse!

Upečatljive zidne dekoracije

Pored biljaka, koje možete da složite na police ili viseće tegle, svoj zid ukrasite raznim drugim ukrasima koji će podići ceo prostor. Posebno su impresivna ogledala koja možete postaviti u raznobojne ramove i dizajnirati mali mozaik koji će doneti još više svetlosti i prostranosti.

Naravno, zid možete dekorisati i na klasičan način, raznim kombinacijama boja kojima ćete vašem balkonu na jednostavan i efektan način podariti pravi make-over.

Učinite balkon praktičnim

Ako imate zatvoren balkon, postoji čitav niz ideja koje dizajneri enterijera predlažu kako bi ovaj prostor bio što praktičniji i udobniji. Prvi predlog je da umesto klasičnih balkonskih stolica koristite male fotelje ili dvosede i pretvorite ga u mini dnevni boravak ili vaš omiljeni prostor za čitanje. Zatim ga možete pretvoriti u malu radnu sobu postavljanjem pisaćeg stola u nju i garantovati sebi nekoliko meseci rada na otvorenom!

Postoji i klasična opcija ugradnje ormana za odlaganje robe i stvari koje ne koristite tako često, čime se značajno štedi prostor za skladištenje u drugim prostorijama, a stručnjaci predlažu i da razmislite o ugradnji mini bara, koji će biti veoma praktičan i beskrajno kul.

Viseća ležaljka

Malo stvari kaže „prostor za opuštanje“ poput viseće ležaljke. Zbog neopisivo šik dizajna i visoke udobnosti, verovatno ćete se zaljubiti u njega na prvi pogled i teško ćete se rastati od njega kada vas obuzme ritam laganog ljuljanja na prolećom i kasnom letnjem suncu.

Savršeno se uklapa uz boho dekor sa raznim tepisima i mekim jastucima, uz koje će vaš balkon postati prava oaza mira i prostor u kome se možete bezbrižno opustiti uz čari blagog povetarca i toplih zraka sunca.