Leto je stiglo, a sa njim i odmori i sezona kupanja. Ako ste već ušli u svoju letnju oazu i uživate na moru, dobro za vas. Ipak, ako još razmišljate o tome gde biste se mogli prepustiti čarima leta i uživati u moru i suncu, u nastavku potražite neke od najlepših jadranskih plaža.

Plaža Dubovica

Plaža Dubovica svakako je jedan od dragulja Hvara. Nalazi se otprilike osam kilometara istočno od grada Hvara i zapravo je odličan izbor za sve koji žele dobru zabavu i malo mira na ovom ostrvu. Prelepa seoska kuća iz 18. veka, kristalno čisto more, šljunak i to je savršen recept za odmor iz snova, piše Story.hr.

Galebove stijene

Na još jednoj hit lokaciji na hrvatskoj obali - Galebovim stenama kod Pule, svakako ima dosta lepote. Prelepe bele stene uzdižu se iznad čistog mora. Sa njih možete skočiti i to će vam svakako podići adrenalin, a kupanje u pećini biće poseban doživljaj. Ovde je zaista nestvarno, jer je to plaža koja definitivno nije kao ostale.

Plaža Pasjača

Pronašli smo još jedan letnji favorit - plažu Pasjača. Ovo je jedna od najpopularnijih plaža na Instagramu, a prestižni Vogue ju je nedavno uvrstio na listu najlepših evropskih plaža koje treba posetiti ovog leta. Nalazi se iza strmih litica i – što je najvažnije – uopšte nije prevelika gužva.

Izvor: Story.hr/ Wanted Vanja Pajović