Plaže na Siciliji su toliko raznolike pa bilo da tražite plažu koja vrvi od turista ili romantično mesto na kome ćete uživati uz šum mora i pogled na Mediteran, na ovom ostrvu ćete sigurno naći sve što vam je potrebno.

Sicilija ima obalu dugu 1000 kilometara, pa ne mora da vas brine to da li ćete naći plažu za sebe. Kakve god plaže da preferirate - peščane ili šljunkovite, velike ili male, divlje ili urbane, sve ćete to naći na Siciliji.

Teško je izdvojiti pet plaža na Siciliji jer je svaka na svoj način jedinstvena. Ovih pet je naš izbor.

1. Scopello

Idealna za ljubitelje ronjenja, okružena krševitim stenama, plaža Scopello nalazi se u istoimenom zalivu na Siciliji. Sastoji se od dve plaže od kojih je jedna baš mala i na kojoj se plaća ulaz, dok je druga prostranija i možete se baškariti na njoj besplatno.

Voda je prilično duboka pa ova plaža nikako nije za roditelje sa malom decom. Iako je stenovita, morsko dno je peskovito, a voda kristalno čista.

2. Torre Salsa

Ako želite da pobegnete od gužve i uživate u samoći onda je plaža Torre Salsa pravo mesto za to.

Zlati pesak je prosto očaravajući, a kristalno čista voda kao stvorena za uživanje. Prilaz do ove plaže je malo teži jer do nje nema puta. Postoji samo zemljana staza koja vodi do ovog raja, ali vredi svakog koraka.

3. Scala dei Turchi

Nesumnjivo jedna od najlepših plaža na ostrvu Sicilija, ako ne i čitavog Mediterana. Definitivno je jedno od mesta koje morate posetiti, pogotovo ako ste avanturističkog duha.

Oivičena belim stenama zbog kojih pomalo podseća na čuvenu plažu na Milosu, Scala dei Turchi pruža neverovatan pogled na Mediteran. Postoje i odlična mesta za ronjenje, pa ako ste avanturista onda ih definitivno treba istražiti.

Scala dei Turchi plaža na Siciliji
Unsplash/ Don Fontijn 

4. Cefalu

Još jedna od prelepih plaža na Siciliji. Peskovita i prostrana, idealna za turiste svih uzrasta.

Vode su ovde prilično mirne, bez talasa, zahvaljujući obliku polumeseca. S obzirom da se nalazi u blizini naselja, ne morate brinuti o tome da li ćete pronaći mesto da se osvežite i počastite dobrim obrokom.

Bilo koju da odaberete od pomenutih plaža na Siciliji sigurni smo da će ispuniti vaša očekivanja i ostaviti vam nezaboravne uspomene.

5. Cala Rossa

Plaža nije najpopularnija iz razloga što se do nje malo teže dolazi, ali put se sigurno isplati jer je po mišljenju mnogih Cala Rossa najlepša plaža na Siciliji. Ona se nalazi na malom planinskom ostrvu Favignana koje teritorijalno priprada Siciliji, i koje je povezano linijama ferija sa gradom Trapani na Siciliji. Kristalno čista tirkizna voda idealna je za ronjenje, a stene koje je okružuju za skakanje u more. Turisti ovu plažu opisuju kao “prizor sa razglednice”.

Bonus video:

Odlična frizura za plažu instagram/itshollylc