Za „stilsko leto“ pravi modni stručnjaci drže se malih modnih pravila koje smo uglavnom nesvesno sigurno već više puta prekršile. Ali, nećemo više!

Pogledajte u nastavku 5 letnjih modnih grešaka koj bi trebalo da zaobiđete...

1. Biranje pogrešnih materijala

Odeću od sintetičkih materijala imamo sve mi kod kuće. Budimo iskrene: što se tiče cene, komadi odeće od poliestera, poliamida ili poliakrila znatno su povoljniji. Međutim, leti koža slabije diše ispod tih materijala i znatno više se znojimo. Letnja odeća mora biti lagana. Pamuk, svila, lan i šifon su nam najbolji prijatelji u letnjim danima.

birajte prijatne materijale tokom leta
FJMG / Spread Pictures / Profimedia 

2. Nošenje pogrešnog donjeg veša

Kao što je već navedeno, leti moramo biti lagano obučene. Razlog više da nosimo odgovarajuće donje rublje. Na primer, zbog preuskih gaćica ili grudnjaka mogu nastati ružne udubine koje su vidljive kroz odeću. Boja je takođe odlučujuća: ako se donje rublje vidi kroz laganu letnju odeću, celi izgled deluje nekako jeftino. Stoga crno donje rublje nije baš dobrodošlo leti.

svetao veš se preporučuje leti
Instagram 

3. Čudne kombinacije boja

Konačno je leto i sada možemo kombinovati više boja. Međutim, pre nego što preteramo sa žarkim bojama, treba se prisetiti pravila. Glavno pravilo zvuči - nemoj kombinovati više od tri različite boje. Još jedan sjajan trik je da se držiš iste "porodice" boja. Na primer, ako ćeš pomešati tamnoplavu s tirkiznom i svetloplavom, izgled će biti vrlo harmoničan. Takođe, belo je leti uvek poželjan partner u svim kombinacijama – za sve šarene letnje boje. 

pazite kako leti kombinujete boje
Instagram 

4. Previše aksesoara

Leti stalno nosimo sunčane naočare – to je jasno. I onda još šešir i malo nakita. I da, torbicu i novčanik. Kako ne bismo delovale prenatrpano, treba stati na kočnicu i dobro razmisliti šta nam od aksesoara zaista treba.

nemojte nositi rpeviše aksesoara leti
Instagram 

5. Nošenje pogrešnog broja

U poslednji čas si otišla u omiljeni butik kako bi iskoristila rasprodaju i kupila si preuske komade odeće, Sada se ti komadi s rasprodaje nalaze u nekom kutku ormara. Zato uvek moraš proceniti šta kupuješ – naime, ako ti odeća dobro stoji, svaki look izgleda sjajno!

najvažnije da odaberete dobru veličinu
Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia