Bliži se leto, dani su sve duži i topliji, pa su naočare za sunce neizbežni modni detalj koji nosimo svuda sa sobom. Ne samo da nas štite od sunca i štetnog UV zračenja, već i celokupnom izgledu daju posebnu otmenu notu. No, odabir idealnog para često ume da bude izazovan budući da je nekada teško odlučiti koji model najbolje pristaje našim crtama lica i ličnom stilu.

Ipak, ovog leta nema razloga za brigu, jer je ponuda više nego bogata, pa ćete među ponuđenim modelima sigurno pronaći onaj koji vam savršeno odgovara.

1. Žuto-narandžasta stakla

Poslednjih nekoliko meseci ove naočare su postale apsolutni hit. Najpre su počele da ih nose zvezde poput Kim Kardašijan, a ubrzo su preplavile svetsko tržište, pa su stigle i u našu zemlju. Sudeći po fotografijama na društvenim mrežama, ove sunčane naočare su trenutno trend broj jedan!

2. Cat eye

Poslednjih godina nijedan trend koji je vezan za naočare nije mogao da prođe bez mačkastog okvira. Ženstvene i zavodljive – mačkaste naočare već sezonama unazad ne silaze sa prvih mesta na listi trendova i koju god varijantu da odaberete, nećete pogrešiti, posebno ukoliko želite da istaknete neke delove lica kao, na primer, jagodične kosti.

3. Avijatičarke

Avijatičarski, pilotski ili samo Ray Ban su kultni i najpopularniji modeli naočara svih vremena. Klasični avijatičarski modeli prelepo izgledaju na ovalnom, kvadratnom i srcolikom obliku lica.

4. Geometrijski oblici

Mačkasti oblici verovatno nikad neće izaći iz mode, pa su naočare takvog oblika i dalje vrlo moderne, ali novost su velike naočare u raznim geometrijskim oblicima.

5. Manje dimenzije

Bela Hadid obožava da nosi ove okvire manjih dimenzija i pri svakom pojavljivanju ima malo drugačiji model. Elsa Hosk, Kaja Gerber, Selena Gomez i Kortni Kardašian takođe nose malene okvire naočara koji mogu biti okrugli, pravougaoni ili mačkasti sa obojenim ili metalik staklima.