Minijaturne sunčane naočare sve češće se viđaju na licima it devojaka poput Bele Hadid i Kendal Džener, stoga se sa sigurnošću može tvrditi kako će u mesecima pred nama važiti za apsolutni trend na modnoj sceni.

Modni hype koji trenutno proživljavaju modeli minijaturnih sunčanih naočara može se zahvaliti i nedavno lansiranom, četvrtom nastavku trilogije 'Matrix', a najprije činjenici da pripadnici generacije Z iz sezone u sezonu ne prestaju isticati opsesiju trendovima kakvi su dominirali modnom scenom krajem 90-ih godina.

Bela obožava naočare isnpirisane filmom Matix
Instagram 

Pri odabiru matrix naočara potrebno je obratiti pažnju na oblik, odnosno odabrati onu verziju koji će najbolje pristajati vašem obliku lica. Okrugle ili ovalne verzije minijaturnih naočara najbolje će pristajati četvrtastom licu, dok se kockaste verzije preporučuju damama s okruglim tipom lica.

Monohormatski stajlinzi u znaku jednostavnih komada posebno dobro pristaju matrix modelima naočara, kao i kombinacije u duhu 90-ih.

Ova naočare vole da nose i naše slavne dame poput Jelene Karleuša koja poseduje bogatu kolekciju sunčanih naočara, ali i Senida, Teodora Džehverović i Milica Pavlović, a kako ih one kombinuju pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Instagram Pogledajte kako slavne dame nose trendi naočare