Verovatno dam je teško da poverujete da pojedine haljine koje je Sara Džesika Parker nosila u nastavku kultne serije "Seks i grad" vrede samo pet dolara i zapravo su kupljeni u second hand radnjama, navode kostimografi kuće HBO za "Page Six".

Naime, Moli Rodžers i Dani Santijago, kostimografi koji su radili na novoj sezoni serije, naveli su da određene haljine Keri Bredšo zapravo nemaju nikakvu skupocenu etiketu i da su kupljene u second hand prodavnicama, a da su pojedine vredele samo šest dolara, odnosno oko 500 dinara.

Fanovi su imali podeljene komentare kada je reč o modnom izrazu čuvene Keri u novoj sezoni, još dok se serija snimala, a mediji su konsantno objavljivali fotografije sa seta.

Za jednu specifičnu haljinu, fanovi su mislili da pripada robnoj marki „Forever 21“, međutim Santijago je to demantovao.

Haljina koja je oduševila mnoge košta samo 6 dolara
BauerGriffin / INSTAR Images / Profimedia 

"Radi se o haljini koja zaista košta šest dolara i kupljena je u nekoj random prodavnici u Njujorku pre par godina. Kasnije smo saznali da pomenuta marka ima veoma sličnu haljinu, sa veoma sličnim dizajnom, ali nije reč o istom komadu odeće", objasnio je on.

Kostimografi su otkrili da su čuvenu haljinu kupili u second hand shopu
J Mayer / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Dodaju da ih je pandemija inspirisala da idu na staromodniji način oblačenja.

"Nismo želeli da trošimo gomilu novca na skupocene haljine. Mislimo da ni Keri Bredšo u seriji, nakon pandemije, ne bi to radila. Umesto toga smo se odlučili za neki vintidž izgled", rekli su oni.

Ipak, pojedina izdanja Keri Bredšo privukla su veliku pažnju - poput raskošnih haljina, kombinezona i čuvenih cipela, a njena izdanja sa seta, pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Jose Perez/Bauergriffin.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia, T.JACKSON / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Modna izdanja čuvene novinarke u kultnoj seriji